VATANDAŞLAR,” MEYVE TADINI UNUTTUK”

Meyve fiyatlarının hızla yükselmesi vatandaşları etkilemeye devam ediyor.

Tarih: 03.07.2023 19:48 Güncelleme: 03.07.2023 21:16
VATANDAŞLAR,” MEYVE TADINI UNUTTUK”

www.gunebakiserzurum.com / Berivan Polat

Pazar arabasını dolduramadan ihtiyaçlarını alamadan eve dönen vatandaşlar, meyve fiyatlarının artmasıyla meyve tadını unuttular. 

Her geçen gün artan meyve fiyatlarına tepki gösteren vatandaşlar, yaz meyve fiyatlarındaki pahalılığa yetkililerin çözüm bulmasını istediler.

Vatandaşlar, “Geçen yıla göre bu yıl meyve fiyatlarında yükselme görüyoruz. Şu anda hiç kimsenin alım gücü yok. Meyve fiyatları alıcılara yüksek geliyor. Meyve fiyatları uçmuş durumda. Kendimizi asgari ücret ile çalışan birinin yerine koyduğumuz da bugün üzümün kilosu 30 TL adam evine iki kilo üzüm alacak olsa 60 TL ediyor. Tezgâhtaki her bir meyveden birer-ikişer kilogram almak isteyen bir vatandaş 60-70 TL vermeden pazardan ayrılamıyor. Şu an kirazın fiyatı 33 TL olmuş ve kim ne kadar alıp yiyebilir ki. Karpuzun kilosu da 6 buçuk TL’den başlıyor. 60 TL meyve de insanın gözünü de midesini de doyurmuyor. Gidişat hiç iyi değil. Bu durumdan herkes şikâyetçi ama yapacak bir şey yok. Eğer bir vatandaş meyve almak isterse 100 TL’den aşağısına para veremiyor. Kirayı, elektriği, doğalgaz faturalarını ödedikten sonra meyve almak için vatandaşın elinde be kalıyor ki.”