Vatandaşlar sayaçlarını koruyabiliyor mu?

Kış aylarında, Erzurumlu vatandaşlar su sayaçlarını koruyabiliyor mu? Su sayaçlarını korumak için neler yapılır? ESKİ Genel Müdürü açıkladı…

Tarih: 16.12.2023 13:13
Vatandaşlar sayaçlarını koruyabiliyor mu?

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Türkiye’nin kış ayları en sert geçen illerinden birisi olan Erzurum’da bazı zamanlar soğuktan dolayı su sayaçları donmayla karşı karşıya kalıyor. 

Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü Remzi Ertek konu hakkında bilgilendirici açıklamalarda bulundu. 

Vatandaşlardan, sadece korunabilecek sayaçların korunmasını talep ettiklerini vurgulayan Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü Remzi Ertek, “Apartman kaloriferli ise kışın donmaya müsait bir konumda ise o tür saatlerin dışarı çıkarılmasını istiyoruz. Ancak dışarı çıkarıldığı zaman dışarıda koruma imkânı yoksa o tür saatleri talep etmiyoruz. Onlar içeriden kişinin okumasıyla veya ekiplerimizin zaman zaman görmesiyle mümkün oluyor. Çünkü vatandaşlar bazen hatalı veya kasten yanlış okuyabiliyor. Bundan dolayı o saatin en fazla 3 okuma da bir görülmesi lazım. Ya da kişi saatin fotoğrafını çekip personelimize iletmesi gerekir” ifadelerini kullandı. 

Su sayaçları nasıl korunur? 

Su sayaçlarının nasıl korunacağına ilişkin bilgiler veren Ertek, suyu açık bırakma ve hattın korunması gibi yöntemlerin yapılmasının vatandaşlar için iyi olacağını söyledi. 

Sözlerine, “Saati dışarıda veya soğuğa maruz kalmış durumda ise o saati koruma altına almasında fayda vardır” şeklinde devam eden Ertek, saatin patlama ihtimali olabileceğinden söz etti. 

“Saatlerin kış aylarında korunmaya alınması gerekir. Vatandaş hangisi kolayına geliyorsa onu yapabilir” diyerek vatandaşlara seslenen Ertek, “Genelde iki yöntemde tercih ediliyor. Bunların yapılmadığı takdirde vatandaş kış aylarında zorluk çekebilir. Saat donduktan sonra bahara kadar ekiplerimizin açamadığı yerler oluyor. Kazı yapılıp hattın değişmesi durumları da oluyor ki bu da ekstra bir masraf ve zaman kaybıdır” ifadeleriyle açıklamalarını sonlandırdı.