Vatandaşlardan Belediyeye “cep durak” isteği

Son zamanlarda Erzurum’da yaşanan durak sıkıntılarına vatandaşın isteği ile bir yenisi daha eklendi.

Tarih: 06.11.2023 18:19
Vatandaşlardan Belediyeye “cep durak” isteği

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurum’da çok az bulunan cep durakların daha çok olması yönünde isteklerde bulunan Erzurumlu vatandaşlar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne seslendi. 

Türkiye’de en çetin kış mevsimini yaşayan şehirlerin başında Erzurum’un geldiğini söyleyen vatandaşlar, kar yağmayan şehirlerde bile bulunan cep durakların Erzurum’da neden olmadığını sorguladı. Kışın, kar küreme makinelerinin yollarda ki karları kaldırımların ve durakların önüne kürediklerini söyleyen vatandaşlar otobüslerin duraklarda duramadığını ve bunun sonucunda kazalar veya kavgaların meydana geldiğini söyledi. 

“BİRAZ DA BİZİM İÇİN ÇALIŞIN”

Ek olarak kapalı duraklara da değinen vatandaşlar, özellikle öğrenciler, daha fazla kapalı durak olmasını istediler. “Kapalı duraklar bizler için biçilmemiş kaftan” ifadelerini kullanan üniversite öğrencileri,  “Erzurum gibi bir yerde kapalı durakların fazla olması gerçekten bize güven veriyor. Çoğu öğrencinin arabası yok, arabası olan da benzin parası yetiştiremiyor. Bunun için otobüsleri kullanıyoruz. O yüzden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Bey’e sesleniyoruz. Biraz da bizim için çalışın” şeklinde konuştular.