Vatandaşlardan şoförlere büyük isyan “Donuyoruz”

Erzurum’da kar yağışı sonrası etkisini gösteren soğuklarda otobüse binen vatandaşlar, kaloriferleri yakmayan şoförlere isyan etti.

Tarih: 30.11.2023 16:51 Güncelleme: 30.11.2023 16:52
Vatandaşlardan şoförlere büyük isyan “Donuyoruz”

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Havanın sıfırın altında -10’u gösterdiği bugünlerde otobüse binen vatandaşlar, fazla benzin yakmasın diye kalorifer yakmayan otobüs şoförlerine tepki gösterdi. Havaların soğuduğunu, montların bile soğuklara fayda etmediğini ifade eden vatandaşlar, otobüs şoförlerinden klimaları yakmalarını istiyor. 

Gelen şikâyetler üzerine otobüs şoförleri, bu durumun suçlusunun kendileri olmadığını ifade ettiler. “Akaryakıt fiyatlarının bu kadar yüksek olmasından dolayı kaloriferleri açmaya korkuyoruz” diyen şoförler, vatandaşlara bu durumu şoförler yerine yüksek mevkilere söyleyin şeklinde konuştular. 

Vatandaşlar, açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler;

“Çocuklarımızla beraber otobüslere biniyoruz, hem onların hem de bizim ayaklarımız üşüyor. Zaten durakta, soğukta saatlerce otobüs bekliyoruz. Isınırız diye bindiğimiz otobüslerin içi de çok soğuk oluyoruz. Kalorifer açın dediğimiz de tamam diyip geçiştiriyorlar. Bu durumun böyle devam etmemesi gerekiyor. Burası kış ayların da çok soğuk bir şehir. Radyoları açıyorlar, kendi koltukları sıcacık ama biz arkada üşüyoruz, donuyoruz. Bu durumdan şikâyetçiyiz. Yetkililerden müdahale bekliyoruz.”