Vatandaşların fiyatlara olan tepkisi durmak bilmiyor!

Günebakış Gazetesi Erzurum halkının market fiyatları ve genel durum hakkında ki düşüncelerini dinledi.

Tarih: 16.08.2023 19:39
Vatandaşların fiyatlara olan tepkisi durmak bilmiyor!

www.erzurumgunebakis.com / Sedanur Bingöl 

Fiyatlar konusunda artık elden bir şey gelmediğini ve sabırlarının tükendiğini belirten Erzurumlular, her hafta düzenli olarak gelen zamlardan dolayı bıkkınlıklarını dile getirdi. Bazı vatandaşlar yıllardır kullandıkları arabalarını benzin fiyatlarına yetişemedikleri için sattıklarını dile getirirken, bazı vatandaşlar ise market fiyatlarının ceplerinde metelik bırakmadığını söyledi. 

İlyas Akturan, “Market fiyatları bizi şaşırtmıyor. Biz alıştık söğüşlenmeye. Eskiden gelip bana sorsaydınız sabrediyoruz gibi şeyler söylerdim ama artık gerçekten sabır diye bir şey kalmadı. Sesimizi çıkartacak gücümüz bile yok. Şimdi markete gidiyoruz 1 poşet ihtiyaç alıyoruz 300-400 TL para verip evde hayatımızı sorguluyoruz. Bu durum gerçekten beni perişan ediyor ve durum böyleyken bazı insanlar çıkıp bolluk içinde yaşıyoruz diyince gerçekten beynimi çıkarıp çöpe atasım geliyor. Allah herkesi ıslah etsin, memleketimize sabır versin, aklı olanlar umarım bir an önce kimseyi dinlemeyip bu ülkeden bir süreliğine uzaklaşır aklı olmayanlar zaten yakında gerçek ile yalanı ayırabilecek kapasiteye ulaşacaklardır.”

Muğdat Kırağaç, “Marketler pahalı, kıyafetler pahalı, benzin pahalı ve daha neler neler pahalı. Her gün her şeye zam gelmeye devam ediyor. Bugün bir karpuzun kilosu 16 TL olmuş durumda. Önümüzde ki günlerde ekmeğe zam gelecek. Et zaten alamıyoruz. Musluklarımızdan akan suya ne yapıyorlarsa içilmiyor ve suyu da marketlerden pahalıya almak zorunda kalıyoruz. Durum bundan ibaret. Çocuğuma eskiden 1 TL’ye aldığım dondurmayı, şimdi torunuma 20 TL’ye alıyorum. Bu sizde nedir? Bunun ne olduğunu en iyi onlar biliyor. Teşekkür ederim. 

Halis Temiz, “Çok fazla bir şey söylemeye gerek yok, ülkenin durumunu herkes biliyor. Şimdi bir ekmeği beş TL’ye alıyoruz. Bilmem kaç ay sonra belki de 10 TL’ye alacağız. Eskiden ben de düzeleceğine inanıyordum ama şimdi asla inanmıyorum. Ne yapacağımızı da bilmiyorum. Allah bize sabır versin.”