Vatandaşların Kredi kartı çıkmazı

Belirlenen limitlerde, kişilere verilen ve finansman kaynağı olan kredi kartları, nakit ödeme birimleri veya otomatik ödeme makinelerinden nakit para çekme imkanı sağlarken bir taraftan da vatandaşı çıkmaza sürüklüyor.

Tarih: 24.01.2024 16:32
Vatandaşların Kredi kartı çıkmazı

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl

Günümüzde ödeme aracı olarak kullanılan kredi kartları, paranın yerine geçerek, nakit para gerektirmeksizin alışveriş yapma imkânı sağlarken, her bir kredi kartı limitinin kişinin aylık gelirinin üç dört katı şeklinde olması nedeniyle kredi kartı kullanan kişilerin harcama tutarını aylık gelirlerinin 3–4 katına çıkarak, Kredi kartları sahiplerini çıkmaza sürüklüyor.

Kredi kartları, kişilere gelirlerinden fazla harcama yapma imkânı veren bir finansman kaynağı olarak değerlendirilebilirken, sağlanan bu finansman ay sonunda anapara ile birlikte faiz veya komisyon giderleri olarak kart sahibi tarafından tahsis ediliyor. 

Erzurum’da da özellikle alışveriş harcamalarında kredi kartını tercih eden vatandaşlar kredi kartsız yapılmadığını ifade ederken, bir kere kredi kartına bulaşanın işin içinden bir daha çıkamadığını dile getirdiler.  

Ayrıca kredi kartı limitlerinin gelirlerinden fazla olması nedeniyle, maaş ücretinden ziyade kredi limitine göre harcamalarda bulunduklarını dile getiren vatandaş ay sonunda yatan maaşın kredi kartı borcuna gittiğini hatta fazla harcadıkları içinde tamamını kapatamadıklarını yalnızca idare ettirdiklerini açıkladılar.