Vatandaşların otobüslerde en çok düşürdüğü eşya “Çanta”

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Kayıp Eşya Bürosu, 3 yıllık eşyalarla dolu.

Tarih: 19.01.2024 15:43
Vatandaşların otobüslerde en çok düşürdüğü eşya “Çanta”

www.erzurumgunebakis.com  / Muhammet YILMAZ

Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri, kayıp eşya bürosunda ki eşyaları azdan çoğa doğru sıraladı. Bu sıralamada en çok kaybedilen eşya 22 ile çanta olurken en az kaybedilen eşya 1 ile havlu oldu. Diğer kaybolan eşyalar ise şu şekilde; kazak, manto, pijama, eşofman-yelek, bebek elbisesi, yazma, takke, eldiven, boyun atkısı, ayakkabı.

Yetkililerden alınan bilgilerde; nakdi değer taşıyan, para, cüzdan vb. zabıtalara verildiği, diğer eşyalar ise 5 yıl sonra sahibi gelip almadığı takdirde kurum açık artırma ile satıldığı öğrenildi. Kayıp eşya bürosunda bulunan eşyaları gelip alanlarda oluyor. Büyük bir kısmı eşyaları gelip alanlardan oluşuyor. Erzurum Ulaşım Daire Başkanlığı yaklaşık 7 yıldır bu hizmeti veriyor. Ancak kayıp eşyalar arasında ki en eski eşya yaklaşık 3 yıllık ve 2023 yılında fazlasıyla teslimat yapıldı. 

ÖNCE SEVK İDARE AMİRLİKLERİNE SONRA KAYIP EŞYA BÜROSUNA

Erzurum Ulaşım Daire Başkanlığı Kayıp Eşya Bürosu yetkilileri kayıp eşyanın teslim sürecinden bahsetti. 

“Vatandaş herhangi bir eşyasını otobüste unuttuğu zaman eşya öncelikle sevk idare amirliklerine gidiyor. Sonrasında kayıp eşya bürosuna geliyor. Vatandaşlar kaybolan eşyalarını sevk idare amirliklerinden alamıyorlar. Sadece kayıp eşya bürosundan alabiliyorlar. Bunun nedeni ise herhangi bir yalan durumu söz konusu olabilir. Otobüslerde, çok değerli eşyaların düşürüldüğü zamanlarda oluyor. Bazı zamanlarda bu değerli eşyaların sahiplerini tam bulmak için otobüs şoförleri ile canlı bağlantıya da geçebiliyoruz”