Veli Velioğlu hocanın acı günü

Erzurum´un manevi dinamiklerinden ve kanaat önderlerinden emekli vaiz Veli Velioğlu Hocaefendinin eşi, hakkın rahmetine kavuştu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Veli Velioğlu hocanın acı günü

GÜNEBAKIŞ

Merhumenin cenazesi bugün (Perşembe) öğlen namazına müteakip Narmanlı camiinden kaldırılacak. Veli hoca, Erzurumluların sevdiği bir isim olarak tanınıyor. Erzurum´un tanınmış simalarından İslam alimi emekli vaaz Veli Velioğlu, emekli olmasına rağmen zaman zaman farklı camilerde vaaz vermeye devam ediyor.

VELİ VELİOĞLU KİMDİR?

Veli Velioğlu,05.02.1932 tarihinde Aziziye (Ilıca) ilçesine bağlı Sorkunlu(Ziravank) köyünde doğdu. 7 yaşında dayısı ve hocası Hacı Mustafa Efendi ile birlikte Erzurum´ geldi. Hafızlık eğitimini ve Arapça derslerini dayısı Hacı Mustafa (Dumlu) Efendiden aldı. Dayısının 1948 yılında hakka yürümesi üzerine Tivnikli Hacı Faruk hocada okumaya başladı. 1952 / Nisan ayında askere gidinceye kadar tahsiline devam etmiş ve Hacı Faruk Hocadan icazetini almıştır. Veli Velioğlu, 1962 yılında Tikkir köyüne geldi ve bu köyde 17 sene görev yaptı. 1980 yılında Narmanlı Camii ve bilahare Kara Köse Camiinde görev yaptı ve 1988 yılında emekli oldu. Veli Velioğlu Hocaefendi, emekli olduktan sonra fahri olarak görevine devam etmiş,  28 Şubat post modern darbesine kadar Caferiye Camiinde hem vaaz vermiş hem de talebe okutmuştur.

GÜNEBAKIŞ gazetesi olarak merhumeye Allah´tan rahmet, Veli Velioğlu hocaya ve yakınlarına ise başsağlığı diliyoruz.