Veliler Türkçeye 70 Barajına Ne Diyor?

Milli Eğitim bakanı Yusuf Tekin’in katıldığı programda, Türkçe geçme notunun 70’e yükseleceğini söyledi. Velilerden baraj hakkında görüşleri alındı.

Tarih: 24.09.2023 18:43
Veliler Türkçeye 70 Barajına Ne Diyor?

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir programda Türkçenin geçiş notunun 50’den 70’e yükseleceğini açıkladı. Velilerden bu durum hakkında düşünceleri alındı.

Veliler, “yanlış diyemeyiz. Hepimizin, Türkçemizi iyi öğrenmemiz gerekiyor. Ancak burada bir yanlış durum var. Matematik, sosyal bilgiler ve fen bilgisi gibi temel dersler de çok önemlidir. Tabii bir ana dili anlamadan, doğru algılayamadan, ifade edemeden diğer derslerde de belli bir noktadan sonra ilerleme kaydetmek öğrenmek güçleşecektir. Türkçe dersinin sadece 70 puan koyulması ile diğer derslerin kıymeti azalacak. Bence diğer temel derslere de bu baraj getirilmelidir. Böylece öğrenci hepsine daha dengeli bir çalışma gerçekleştirsin. Öğrenci Türkçeye büyük öncelik verdi mi diğer dersleri boşlayacaktır.” 

“Okullardaki çocuklarımızın hepsi farklı şeylere yatkın oluyorlar. Eğer mühendis yetiştirecekseniz, o kişi bu alana daha yatkınsa o kişiyi yatkın olduğu derslerle eğitim verilmeli. Öğrencinin iyi olduğu branşa erken yöneltilip, baskın olduğu alanda daha da hızlı ilerleme kaydetmesi sağlanmalıdır. Çocuklar, “Bu derse önce ona yoğunlaşayım, sonra da diğerlerine bakayım.” Dememelidir. Çocuklarımız için ilkokuldan itibaren yapısına göre, başarılı olduğu alana göre erkenden bir ders planlaması yapılmalı ve eğitimini ona göre almalıdır.”