VİRA BİSMİLLAH

Av sezonunun açılmasıyla birlikte Erzurum’daki balık satışı yapan marketler müşterilerine taze balık ulaştırmaya başladı.

Tarih: 07.09.2023 18:22 Güncelleme: 07.09.2023 18:25
VİRA BİSMİLLAH

www.erzurumgunebakis.com/ Muhammet Yılmaz

Erzurum’daki balık satışı yapan Yüksel Dalğacı,   ‘”Vira Bismillah” diyerek balık sezonunu açtıklarını şuanda 12 çeşit ile balık çeşidi satışını yaptıklarını söyledi.

Dalğacı,” Balık satış sezonunu   'Vira Bismillah' diyerek açtık. Mezgit ve istavrit var. Alabalık, çupra, palamut gibi çeşitli balıklar var. Geçen sene palamut bolluğu vardı. Bu sene ise denizde hamsi gözüküyor. Vatandaşlar bol bol hamsi yiyecek. Hamsi fiyatı 80TL’den satışa sunuyoruz.  Önümüzdeki günlerde hamsi fiyatları düşüşe geçecek. Balıklar yaz mevsimine göre hamsi fiyatları normal elimizde deniz çupra, alabalık, Barbun,  hamsi ve istavrit satışı yapıyoruz. Şuanda 12 çeşit ile balık sezonunu açtık. Havalar daha sıcak. Havalar soğursa çeşitler artar. Palamut sezonu, bu sene sıkıntılı geçer gibi. İstavrit ve hamsi ile bu sezon devam ederiz gibi. Sezonumuz tüm balıkçılık camiasına hayırlı olsun. Taze balığın gözleri konveks, parlak ve lekesiz, solungaç kapakları kapalı, solungaç lamelleri parlak kırmızı, pulları ve yüzgeçlerinin diri olur. Balığın kaslarına basıldığında parmağın bıraktığı iz hemen düzeliyorsa ve ele alındığında kuyruğu sert duruyorsa güvenle tüketebilirsiniz. Vatandaşlar fiyatların biraz daha düşmesini bekliyor. Biz de, bizim de para kazanacağımız şartlarda en uygun, en ihtimamlı şekilde halkımıza hizmet etmeye çalışacağız. Beş aylık sürecin sonunda balık tutma sezonu açıldı. Herkes balığı özledi, tabi biz de özledik. Hamsinin Anadolu insanında farklı bir yeri vardır. Yani hamsinin yeri biz de ayrı. İnşallah bol ve bereketli olmasını bekliyoruz. Geçen sene fiyatlar hep yüksekti ama bu sene bol olursa inşallah ucuz olmasını bekliyoruz. İnşallah vatandaş bu sene balığa doyacak, bütün beklentilerimiz bu yöndedir. Havaların sıcak olması ile aslında tam anlamıyla sezona girmiş sayılmayız. Deniz suyu soğumadı. İlerleyen zamanlarda yoğunluk bekliyoruz. Çok güzel, bereketli oldu. Allah'a şükürler olsun vatandaşa taze balık sunuyoruz.”