VİRÜSÜ HİÇE SAYAN TOPLANTI!

DAİB Başkanı Ethem Tanrıver´in 2020 yılını değerlendirdiği toplantıda, korona virüs ile mücadelede önemli blr rol oynayan, maske-mesafe ve hijyen kuralları hiçe sayıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
VİRÜSÜ HİÇE SAYAN TOPLANTI!

Sinan AYDIN

DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Sway Otel´de basın toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Tanrıver´in 2020 yılını değerlendirdiği toplantıda, korona virüs ile mücadelede önemli blr rol oynayan, maske-mesafe ve hijyen kuralları hiçe sayıldı.

NE DAİB, NE OTEL YÖNETİMİ, NE DE GAZETECİLERİN BİR BÖLÜMÜ KURALLARA UYMADI...

Hiçbir pandemi kuralına uyuylmayan tıoplantıya katılan Gazetecilerin büyük bir bölümü de bu yanlışa ortak olarak kural dinlemedi. Devlet tüm kurum ve kuruluşlarıyla Covid19 ile mücadele için seferberber olmuş iken DAİB yönetiminin virüs yokmuş gibi davranması ve toplantının yapıldığı otel yönetimininde kahvaltılı toplantıya müsade etmesi ve sosyal mesafe kuralına uyulmamış bir kahvattı masası dizilişi oluşturması yadırgandı. İl ekonomisinin bir güzide kuruluşunun yıllık değerlendirme toplantısında maske ve mesafe kuralına uyulmaması, katılımcı basın mensuplarının büyük bir bölümünün de aynı şekilde toplantıda maskelerini çıkarıp katılıma devam etmeleri tepki çekti.

STK´LARDA DUYARLI OLMALI

Toplantı kahvaltılı olduğu için kahvaltı esnasında mecburen maskelerini çıkaran Gazetecilerin büyük bölümü kahvaltı sonrası maske takmamış bir şekilde toplantıda katılımcıları dinleyip sorular sormaya devam ettiler. DAİB´in pandemi kurallarını yok sayan toplantısının basına yansıyan fotoğraflarını gören vatandaşlar, ´´ Devlet tüm kurum ve kuruluşlarıyla covid19´la mücadele için seferberber. Sağlık çalışanları hayatlarını mücadeleye adamış durumda. Valilik İl Hıfzıssıhha toplantılarıyla önlemler alarak yaşama yön veriyor. Devlet çok dikkatli, devlet çok titiz. Ama tüm bunlar yetmiyor. Önemli olan vatandaşın da, STK´ların da bu titizliği paylaşması. İçişleri Bakanlığı genelgesiyle toplu organizasyonlar, açılışlar yasak. Ancak bazı kuruluşların ülkede, bölgede ve ilde yaşanan acı olayları hiçe sayarak maskesiz mesafesiz etkinlikler yapması hem dikkat hem de tepki çekiyor. Covid19´la mücadelede sosyal duyarlılık şart´´ şeklinde tepkilerini dile getirdiler.