Voleybol sezonu başladı

Fiziksel zindeliği geliştirme, zihinsel gücü test etme ve sosyal ağı genişletme fırsatı sunan voleybol Sezonu açtı.

Tarih: 06.11.2023 14:08
Voleybol sezonu başladı

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Voleybol Sezonun Erzurum’da başlaması üzerine Türkiye Voleybol Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Ragıp Koçak açıklamalarda bulunarak,” Sezon yeni başladı ve bu yılki planımız geçen sene ki mevcut sayının yüzde 10 yüzde 20 üzerinde olması yönünde” dedi. 

Koçak, “Erzurum’da biz, geçen yıl voleybolda en yüksek takım ve sporcu sayısına ulaştık. Şimdi sezon yeni başladı ama bu yılki planımız geçen sene ki mevcut sayının yüzde 10 yüzde 20 üzerinde olması yönünde. Kulüp müsabakalarımız henüz başlamadığı için şu anda sayılarımız net değil ama tahmin ediyorum ki geçen yıla göre yüzde 20 daha fazla kulüp, sporcu ve okul müsabakalarına katılan okul sayısı daha fazla olacaktır. Geçen yıl yaklaşık 10 kulübümüz kulüp müsabakalarında, yerel müsabakalarda, mahalli liglerde yer alırken okul müsabakalarında da 18 kız takımımız vardı. Şu an ise 24 kız takımımız mevcut. Yine erkeklerde de 12 tane okul takımımız varken bu sene bu sayı 16 oldu ve bu durum sadece lise gençler kategorisi için olan durum. Ortaokul müsabakalarında da bu artışı bekliyoruz.

“Sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz”

Bir erkek sporcumuzu TVF Spor Lisesi’ne gönderdiğimiz oldu ve Şimdi kendisi burada Erzurum Teknik Üniversitesi’nde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nü kazandı. Yine üniversitede okuyup, liglerde oynayan en az 20 tane sporcumuz var ve eğer nasip olursa bu yılda ilimizde bir kulüp kurup bölgesel lig müsabakalarında Türkiye Voleybol Federasyonu müsabakalarına katılmak istiyoruz. 

“Tek problemimiz sponsorluk” 

İlimizde şu anda 1. Lig seviyesinde yaklaşık 20 sporcumuz var, ama takım kuramıyoruz, çünkü sponsorumuz yok. Sporcularımız başka şehirlere gidip oynamak zorunda kalıyorlar. Birçoğu burada üniversite öğrencisi. Sponsorluk noktasında şu anda sıfırız diyebiliriz çünkü hiçbir desteğimiz yok. Bu çocuklara biz takım kuruyoruz. Erzurum Spor Lisesi Spor Kulübümüz, inşallah bir ön ayak olacak. Onun dışında Aşkale’den bir takım çıkarmayı düşünüyoruz. İlçelerden İspir’den bir takım çıkarmayı düşünüyoruz. Tabii bu liglerde kalıcı olmak, başarılı olmamız için hatta katılabilmemiz için sponsor ihtiyacımız var ama şu anda sponsor noktasında sıfırız diyebiliriz. Öyle ki biz voleybol ülkesiyiz.

“Erzurum voleybol şehri” 

Birkaç sene öncesine kadar ilimizde bizim Efeler Liginde takımımız vardı. Efeler Ligi’nde, 1. Lig’de, 2. Lig’de oynayan takımlarımız vardı, ama pandemiden sonra bu takımlarımızın hiçbiri müsabakalarda yer alamadı. Bunun en büyük sebebi ise maddi imkansızlıklar ve sponsor eksikliğinin olmasıydı. Biz Erzurum’da tekrardan o seviyeyi yakalamak istiyoruz. Müsabaka sayılarına, sporcu sayılarına baktığımız zaman her geçen yıl çok büyük artışlar var. Ülke genelinde çoğu ilde voleybol spor kulübü sayısında ve voleybol branşındaki sporcu sayısında düşüş varken biz ilimizde bu artışı sağladık. Amacımız liglere takım kurabilmek bunu oluşturabilirsek, bu silsile halinde bir üst liglere çıktıkça alttan da alt liglere katılım artacaktır. Kulüplerimiz dışında zaten Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün hemen hemen her salonunda voleybol faaliyeti var. Voleybol antrenörlerimiz var çalışma yapabilecekler. Bunların dışında, palandöken belediyesinde, büyükşehir belediyesinde, spor lisesi spor kulübünde voleybol çalışabilecekleri ortamlar var. Yani voleybola teşvik edebileceğimiz alanlar buralar.