VUCÜT GELİŞTİRME SPORCULARI “FAZLA ET YAĞ YAPIYOR ÖLÇÜLÜ YEMEK LAZIM”

Kurban Bayramı’nda 4 gün boyunca kapalı olan spor salonları, vücut geliştiricilerini nasıl etkileyecek, sporcular bu 4 günü nasıl değerlendirmeli?

Tarih: 27.06.2023 21:10 Güncelleme: 27.06.2023 21:23
VUCÜT GELİŞTİRME SPORCULARI “FAZLA ET YAĞ YAPIYOR ÖLÇÜLÜ YEMEK LAZIM”

www.erzurumgunebakis.com/ Mihrimah Nefise DURDAĞ

Kurban Bayramı öncesinde kapanan spor salonları vücut geliştiricileri 4 gün boyunca evde günlük spor yapmaya zorlayacak. Kesilen kurban etlerinden yenilmesi gereken et miktarı, kurbanın hangi kısmının yenilmesinin sporcular açısından faydalı olacağını ve günlük rutin kahvaltının kesinlikle devam etmesi gerektiğini söyleyen yaklaşık 7 yıldır vücut geliştirme sporu ile uğraşan Berat Dumlu, Ahmet Berk Ağar ve Emin Çodur, 4 günlük sıkı bir sabra ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Berat Dumlu,” Kurban Bayramı geldi, tabi salonumuz 4 gün boyunca kapalı olacak. Biz burada sadece sporcuyuz. Ancak uzun süredir bu sporla uğraştığımız için vereceğimiz tavsiyeler önemli olabilir. Çünkü sporda en önemli şey sabretmesini gerçekten bilmek ve tecrübe edinmek. Kesilen kurbanlardan tabi herkes tadacaktır. Ancak bu sporla uğraşan insanlarda şunu iyi bilmeli; çok fazla ve kurbanın her tarafından et yemek çok fazla yağa sebep olur. Örneğin kurbanın bonfile tarafında ki yağ oranıyla pirzola tarafında ki yağ oranı eşit değildir. Her zaman dikkat edilmelidir ve yettiği kadar tüketilmelidir. Tamam bu protein açısından çok iyi bir gelişme olabilir ancak şöyle bir söz vardır; her şeyin fazlası kesinlikle zarardır. Sporcuların yapması gerek şeyler aslında basittir, bunu bizde yapıyoruz ve doğru olduğu kanaatindeyiz. Her sabah nasıl günlük rutin kahvaltılarını yapıyorlarsa yine aynı şekilde devam etsinler. Öğle yemeğinde yeteri kadar öğün tüketsinler tabi bu söylediğim şeyler boy ve kiloya oranlı olması gerekiyor. Akşam yemeğinde de yine aynı şekilde yeteri kadar öğün tüketilmelerini söyleyebilirim. Bu söylediklerim yapılan egzersize ve söylediğim gibi boy ve kiloyla orantılı bir şekilde olması gerekir. Kurban Bayramı boyunca her akşam yenilen eti rahat sindirmesi için haşlanmış veya çiğ sebze tüketilmesi daha sağlıklı olur.”