VURDUM DUYMAMAZLIK PES DEDİRTTİ

Erzurum Yakutiye ilçesine bağlı Kongre caddesindeki trafik sorunu bitmek bilmiyor.

Tarih: 16.11.2023 16:43
VURDUM DUYMAMAZLIK PES DEDİRTTİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Şehir içi ulaşım seferleri yapan Özel Halk otobüs şoförleri hatalı park yapan araç sürücülerinden şikâyetçi oldular. 

Yetkililerin bu soruna çözüm bulmaları gerektiğini ifade eden Özel Halk Otobüs şoförleri, hatalı park yapan araç sürücülerin uyarılması gerektiğini söyledi.

Şoförler,”  Durak olan yerlere hatalı park çok yapılıyor. Duraklar sadece yolcu indirme ve bindirme için halk otobüslerine aittir. Durak olan yerlerinden mümkün olduğu kadar özel araçlarımızı uzak yere park edelim. Vatandaşlar da durak yeri olmayan yerler de binmeye yâda inmeye çalışıyor. Zaman zaman kırmızı ışıkta inmek isteyenler de oluyor. Bu davranışlar kazaya sebebiyet veriyor. Halk otobüs şoförleri olarak zor durumda kalıyoruz.  İlimizde ikinci sıra park ve trafiği engelleyecek şekilde araçların bırakıldığı en cazip noktaları oluşturuyor. Kısa bir işi olan vatandaşlar, arkadan gelecek araçların yaşayacağı sıkışıklığı görmezden gelerek araçlarını uygun olmayan alanlara bırakıyor, bu hareketi içinde etraftan anlayış bekliyor. Trafiği tıkıyor, insanlarının zamanından çalıyor, zaman zaman itfaiye, polis, ambulans gibi geçiş önceliği olan araçların manevralarını kısıtlıyor. Herkes anlayışlı olsun ve kurallara uyulsun.”

Hatalı park yüzünden araçlar geçemiyor

 “Halk otobüsleri şoförleri olarak günün her saatinde hatalı park yüzünden araçlarımız geçemiyor, vatandaş gideceği yere yetişemiyor. Bu parklar yüzünden araçlarımızda hasarlar oluştu. Kimse bizim yanımızda değil. Cadde boyunca her gün aynı şeyleri yaşıyoruz. Bizler bunları çekmek zorunda değiliz. Gereğinin yapılmasını istiyoruz. Biz bu yoldan milim milim geçmek zorunda kalıyoruz. Ben bundan sonra yola hatalı park yapan araçlar kaldırılması gerekir. Trafik polislerimizin bu sorunu çözüme kavuşturmasını istiyoruz."