Winter Deaflympics'in Seremonisi Yarın Gerçekleşecek

20. Kış İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, Erzurum’da başladı.

Tarih: 01.03.2024 17:14
Winter Deaflympics

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Erzurum, Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen 20. Kış İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapıyor. Futsal, curling, alp disiplini, kayaklı koşu, snowboard ve satranç gibi 6 farklı branşta toplam 36 ülkeden 598 sporcu, bu anlamlı etkinlikte mücadele ediyor.

Winter Deaflympics'in açılış seremonisi, yarın saat 19:00'da Palandöken Buz Pateni Salonu'nda başlayacak. Sporcular, ülkelerini gururla temsil etme fırsatı bulacakları bu özel etkinlik için heyecanla hazırlıklarını sürdürüyorlar.

Erzurum'un eşsiz doğasında düzenlenen bu organizasyon, sadece spor alanında değil, aynı zamanda kültürler arası iletişimi ve dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyor. Oyunlar, engelli sporculara uluslararası düzeyde tanınırlık sağlama amacının yanı sıra, dostluk ve fair play ruhunu da ön plana çıkarıyor.

Futsal, curling, alp disiplini, kayaklı koşu, snowboard ve satranç branşlarındaki müsabakalar 12 Mart tarihine kadar devam edecek. Türkiye'nin bu anlamlı etkinliğe ilk kez ev sahipliği yapması, spor ve engelli bireylerle dayanışma konusundaki başarılarına yeni bir ivme katıyor.