Yağcı hacıya bir tepki daha

“Cehaletle kendini beslemiş, şov ile kendini ispat etmeye çalışan sosyal medya fenomeni”

Tarih: 16.11.2023 12:51
Yağcı hacıya bir tepki daha

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada ve Erzurum gündeminde büyük yankı uyandıran “yağcı hacı”ya bir tepki de Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilciliğinden geldi. 

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilciliği konuyla ilgili mesajında şu ifadelere yer verdi:

“10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde, Mustafa Atmaca isimli şahsın sosyal medyada Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik tarihi gerçeklerden uzak iddialarını ve Milli Mücadele'yi topyekün hedef alan hakaret ve iftiralarını şiddetle kınıyor, Aziz şehrimizin ve Muhterem hemşerilerimizin bu zevatla ilişkilendirilmesini kabul etmiyoruz.

Kurtuluş Savaşımızın ön sözünün yazıldığı ve Cumhuriyet güneşinin doğmaya başladığı kadim şehir Erzurum'un tarihi ve kültürel kimliğine asla yakışmayan Cumhuriyet’i kuran iradenin sahibi Erzurum’lunun duruşunu yansıtmayan, cehaletle kendini beslemiş, şov ile kendini ispat etmeye çalışan güya medya fenomeni bu zatın ve temsil ettiği zihniyetin dün olduğu gibi bugünde karşısında, dik duruşumuzla Milli Egemenliği ilke edinmiş Türk Milliyetçileri olarak bu eylemin hukuk nezdinde gereken cezayı bulacağına inanıyor ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

“VEREM TEDAVİSİ GÖRMESİ ONU HAKLI ÇIKARMIYOR”

Mustafa Atmaca isimli şahsın verem hastası olmasından dolayı serbest bırakılmasının üzerine Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Mucip Gözeger açıklamalarda bulundu.

“Verem tedavisi gören bir kişi özellikle gıda sektöründe çalışamaz” şeklinde konuşan Gözeger, “Çünkü verem hastalığı son derece tehlikeli ve bulaşıcı bir hastalıktır” dedi. 

Mustafa Atmaca’nın verem hastalığı varken işletmeciliğine devam etmesinin orada ki vatandaşlara bu hastalığı bulaştırması anlamına geldiğini ifade eden Başkan Gözeger, açıklamalarını: “Bundan dolayı bu şahsın önlemini alması gerekiyordu. En azından hastalığı geçene kadar lokantadan uzak kalması lazımdı. Ancak bu şahıs verem tedavisi devam ederken bile işletmeciliğine devam etmiştir. Bunu asla kabul etmiyoruz. Verem tedavisi görmesi onu haklı çıkarmıyor” ifadeleriyle sonlandırdı.