Yağma olaylarının Fransa'ya maliyeti hesaplandı

Fransa, şiddetli isyanların ekonomik maliyetini hesaplıyor. Bir endüstri kuruluşunun tahminlerine göre, bir gencin ölümünden sonra yaşanan huzursuzluk ve yağma hasarı 650 milyon Euro'luk bir sigorta faturasıyla sonuçlandı.

Tarih: 14.07.2023 15:11
Yağma olaylarının Fransa

Bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesinin yaygın bir huzursuzluğa yol açmasının ardından Fransa'da ekonomik maliyet artıyor. Fransa sigorta federasyonuna göre, Haziran sonunda benzeri görülmemiş isyanların başlamasından on gün sonra, 11.000'den fazla tazminat talebi bildirildi ve fatura 650 milyon Euro'ya ulaştı.

France Assureurs'un bu hafta AFP tarafından aktarıldığı üzere, profesyonel mülkiyete ilişkin hak taleplerinin toplam maliyetin yüzde 55'ini oluşturduğunu bildirdi.

Federasyon, şiddetin patlak vermesinden beş gün sonra alınan ilk iddiaların ağırlıklı olarak araçlara verilen zararlar için olduğunu vurguladı.

France Assureurs Başkanı Florence Lustman, "istisnai şiddetin maliyetinin yüzde 90'ının etkilenen profesyonellerin ve yerel makamların 3.900 mülküyle ilgili olduğunu" belirtti.

Bu ayın başlarında, Maliye Bakanı Bruno Le Maire sigorta şirketlerini talepler için son tarihi uzatmaya çağırdı.

27 Haziran'dan bu yana, neredeyse bir haftadır Fransa, Paris'in Nanterre banliyösünde polisin Nahel Merzouk adlı Fransız-Cezayirli bir çocuğu ölümcül şekilde öldürmesinin ardından şiddetli protestoların pençesine düştü. İddiaya göre 17 yaşındaki polis tarafından durdurulduktan sonra arabayla uzaklaşmaya çalıştı. Nahel'i ölümcül bir şekilde vuran memur kısa süre sonra gözaltına alındı ​​ve cinayetle suçlandı.Olay, yangın çıkaran ve memurlara, kamu binalarına ve mağazalara saldıran gençler tarafından sokakları bastıktan sonra Fransız yetkililerin 45.000 polis memurunu görevlendirmesiyle ülke çapında bir şiddet dalgasını tetikledi. Sonuç olarak, yaklaşık 1.200'ü küçük olmak üzere 4.000'den fazla kişi gözaltına alındı. HABER MERKEZİ