Yaklaşık yarım asırlık vakıf… “Abdurrahman Gazi Vakfı”

Abdurrahman Gazi Vakfı Başkanı Abdulkadir Karadaş, Abdurrahman Gazi Vakfı hakkında bilgiler verdi.

Tarih: 20.12.2023 00:01
Yaklaşık yarım asırlık vakıf… “Abdurrahman Gazi Vakfı”

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Vakfın, 1980’de Milli Türk Talebe Birliği tarafında kurulduğunu ifade eden Abdurrahman Gazi Vakfı Başkanı Abdulkadir Karadaş, günümüze kadar binlerce öğrencinin bu vakıftan geçtiğini söyledi. 

Pandemi döneminde vakfın bir kısım faaliyetlerinin durduğu için işlerinin askıda kaldığını belirten Karadaş, “Pandemiden sonra tekrar devam ediyoruz. Şu an yaklaşık 100 tane yatılı öğrencimiz var. Birinci katta kadınlara yönelik diyanetin yönettiği bir kursumuz var. Ayrı olarak diyanetin görevlendirdiği kadın vaizelerimiz var. Onlarda üniversite öğrencilerine yönelik fıkıh, tefsir, hadis, Arapça ve mantık dersleri veriliyor” ifadelerini kullandı. 

“Vakfımızda yıllardır her cumartesi günü sohbetler olur. Erzurum’da ileri gelen din âlimleri, profesörler bu sohbetleri gerçekleştiriyorlar. Sadece din üzerinden değil; tarih, gıda, savunma gibi farklı konularda gerçekleşen sohbetlerimiz de oluyor ve bu sohbetlerimiz yoğun bir katılımla gerçekleşiyor.”

Vakfın kuruluş amaçlarında bahseden Karadaş, ifadelerine şöyle devam etti: 

“Kuruluş amacımız daha çok şehir dışından, köylerden, ilçelerden gelen öğrencilerin hem barınma ihtiyacını karşılamak hem de onları vatanına, dinine bağlı yetiştirmektir. Yıllardır da bu vakıf üzerinde birçok öğrenci gelip geçmiştir. Atatürk Üniversitesi’nde okuyan, şuan da Türkiye’nin üst düzey din âlimleri mutlaka bu vakıftan geçmişlerdir.” 

Son olarak vakıf binası hakkında konuşan Başkan Karadaş, “Binamız bize, vakfımıza ait. Başka bir yerle herhangi bir bağımız yoktur. 10 katlı yaklaşık 9 bin metrekare bir binadır. 4 katını yurt olarak kullanılıyoruz. 26 derslik, 2 tane konferans salonumuz, 2 yemekhanemiz mevcut. Bunun dışında 1 tane lokal, 2 büyük kütüphanemiz; birisi 30 bin birisi 3 bin kitaplık. Vakfımız öğrencilerden gelen ücretlerde ve dışardan gelen bağışlarla dönüyor” ifadeleriyle ifadelerini sonlandırdı.