Yakutiye eğitimdeki farkını gösterdi

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında düzenlenen birinci TEOG sınavında Yakutiye, Türkiye ortalamasının 3, Erzurum ortalamasının ise 5 puan üstüne çıktı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Yakutiye eğitimdeki farkını gösterdi

 

2016 ve 2017 Eğitim yılının ilk TEOG sınavı sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, Yakutiye ilçesi eğitime verdiği önemin karşılığını aldı. Ortaya çıkan TEOG başarısının kendilerini gururlandırdığını belirten Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek, bu başarı oranını daha da arttırmak için ilçe olarak canla başla çalışacaklarını vurguladı.

KÖY OKULLARININ BAŞARISI

TEOG´daki başarılarını anlatan Şimşek, ?Okullarımızda başarı için yürütülen önemli çalışmalar oldu. Bunlardan birisi de bilindiği gibi destekleme ve yetiştirme kursları. Bu çalışmalarımızın karşılığını aldık. 2016-2017 yılının ilk TEOG sınavına 34 ortaokulumuzdan 3 Bin 470 öğrenci girdi. Tüm sorular içerisinde sadece 6 öğrencimiz 1, 18 öğrencimiz 2, 23 öğrencimiz 3, 27 öğrencimiz 4 soruyu yanlış yapmıştır. Geçen yıla göre başarı ortalamamızı 2 puan arttırdık. Türkiye ortalamasının 3, Erzurum ortalamasının ise 5 puan üzerine çıktık. En sevindirici olan ise köy ve kenar mahalledeki okullarımız çok büyük başarılar elde ettiler. Geçen yıla göre puanlarını arttırdılar. Bu okullarımız şehir merkezindeki çoğu önemli ve özel okullarına göre büyük başarı sağlamışlardır. Bu köy ve kenar mahalledeki okullar başarılarını yüzde 15-20 oranında arttırmıştır. 2. TEOG sınavına kadar tek bir öğrencimiz bile kalmadan DYK´ya devam etmesi için elimizden kalanı yapacağız. İlçemizde Eğitim ve Öğretime verdiği desteklerden dolayı Yakutiye Kaymakamı Sayın Dr. Ahmet Naci Helvacı Bey´e teşekkür ediyorum.? dedi.

Muhammed COŞKUN