Yakutiye Gençlik Merkezi´nde yeni dönem heyecanı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik Merkezi, yeni döneme doludizgin hazırlanıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Yakutiye Gençlik Merkezi´nde  yeni dönem heyecanı

 

Nesrin Çetinkaya

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik Merkezi olarak okul sezonunun açılması ile birlikte yeni dönemde çeşitli çalışmaların startını vereceklerini dile getiren Gençlik Lideri Yaser Taşkesenlioğlu, ?Yepyeni bir dönem bizleri bekliyor, bunun heyecanı içerisindeyiz? dedi. Şuan kulüp çalışmaları, kişisel gelişim, dil, işaret dili, hat ve gençlerin kendilerini geliştirebilmeleri için bilgisayar kurslarının ön hazırlığında olduklarını söylen Taşkesenlioğlu,  bunun yanında akademi çalışmalarına ağırlık vereceklerini kaydetti. Taşkesenlioğlu ayrıca, üniversite öğrencilerinin şehre gelmeye başlaması ile yoğunluğun artacağını dile getirdi.

YAKUTİYE GENÇLİK MERKEZİ YENİ DÖNEME HAZIRLANIYOR

Yeni dönem için yaptıkları ön hazırlılara değinen Gençlik Lideri Taşkesenlioğlu, ?Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik Merkezi olarak okul sezonunun açılması ile birlikte yeni dönemde çalışmalarımıza start vereceğiz. Bu çalışmaların arasında kulüp çalışmaları dediğimiz, kişisel gelişim, kurslarımız, dil kurslarımız, işaret dili kursları hat kursları, gençlerin kendilerini geliştirebilmeleri için bilgisayar kurslarına, bunun yanında akademi çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz ve şuan bunun ön hazırlığı içindeyiz. Tabi üniversite öğrencelerimizin de gelmeye başlaması ile merkezi bir yerde olmamız hasebi ile yoğunluğumuz artacak. Üniversite ve lise öğrencilerimizin uğrak bir yeri halindeyiz. Bir taraftan kurs çalışmalarımız devam ederken, bir taraftan da ortaokul çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Özellikle Gençlik Merkezimize uzak düşen, Maksut efendi, Kurtuluş, Sanayi Mahallesi dediğimiz, 50. Yıl Ortaokulu ve bu yıl yeni katılacağımız Gazi Ortaokulu ile bu tür uzak okullardan da gençleri merkezimize taşıyarak onlara bir şeyler verebilmenin telaşı içerisindeyiz? şeklinde ifadelere yer verdi.

?YEPYENİ BİR DÖNEM BİZLERİ BEKLİYOR, BUNUN HEYECANI İÇERİSİNDEYİZ?

Çok sayıda çeşitli çalışmalara imza atacaklarını bildiren Taşkesenlioğlu, gençlere ve gönüllülere seslenerek, ?Yeni dönem de yine paydaşlarımız olan Üniversite de okuyan Tıp Fakültesi öğrencilerinin gönüllü çalışmaları ile bize destek vereceği bir dönem olacak. Bunu dışında bütün gönüllü guruplarına kırımızı çizgilerimizi aşmadan çağrı da bulunmak istiyorum; gençlik merkezimizin gücünden faydalansınlar.  Devletin burada bizi gülen yüzü olmak istiyoruz bu anlamda, beraber güzel işler yapalım. Bir elin nesi var, iki elin sesi var deyimiyle bunu tamamlayabiliriz.  Birçok alanda genç gönüllülerin desteklerine ihtiyacımız var, bize katkı sağlamaları doğrultusunda çok sayı projeyi gerçekleştireceğiz. Az öncede bahsettiğim ortaokul projeleri kapsamında bu dönem doktorlarla uzak olan okullara giderek, doktor adaylarını, hukukçuları buluşturmak istiyoruz. Hem onların derslerine yardımcı olmak amacıyla, hem de değerler eğitimi ile rol model abi ve ablalarını onlarla buluşturmak istiyoruz.  Bu dönem hem gençleri gençlik merkezimize taşıyacağız, hem biz onlara gideceğiz. Yepyeni bir dönem bizleri bekliyor, bunun heyecanı içerisindeyiz? diye konuştu.