Yakutiye Müftülüğü gençler için özel programlara imza atıyor HERŞEY ?GENÇLİK? İÇİN

Gençlerin eğitimlerine, milli ve manevi duygularla yetişmelerine önem verdiklerini kaydeden Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, bu noktada Darülfünun caminin altında yaklaşık Bin metrekarelik bir alanı gençlerin hizmetine sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Yakutiye Müftülüğü gençler için özel programlara imza atıyor  HERŞEY ?GENÇLİK? İÇİN

Nesrin Çetinkaya

Gençlik koordinatörleri vasıtasıyla ortaokul, lise ve üniversitede ki gençlere yönelik, gençlik hizmetlerini başlattıklarını dile getiren Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, her okulda, hatta her sınıfta bir temsilcinin olmasını istediklerini belirti. Gençlerin camilerde bulunmasını, cami ile bağlantılı olmalarını arzu ettiklerini kaydeden Yazıcı, bu doğrultuda özellikle Darülfünun Camii´nin altında yaklaşık Bin metrekarelik bir alanı gençlerin ders çalışabilecekleri, oturup sohbet edecekleri, dinlenebilecekleri bir mekân haline getirmeyi hedeflediklerine dikkat çekti.

HERŞEY ?GENÇLİK? İÇİN

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yazıcı, ?Yakutiye Müftülüğü olarak gençlere, gençlerin eğitimine, gençlerin milli ve manevi duygularla yetişmesine önem veriyoruz. Bu doğrultuda gençlik koordinatörlerimiz var. Gençlik koordinatörlerimiz vasıtasıyla ortaokul, lise ve üniversitede ki gençlere yönelik, gençlik hizmetlerini başlatmış bulunuyoruz. Arzu ediyoruz ki her okulun bir temsilcisi, hatta her sınıfın bir temsilcisi olsun. Bunları müsait olan camilerde ki sosyal mekânlarda ağırlamak, onları dinlemek, onların derslerini, çalışabilecekleri mekânlar hazırlamak süratiyle gençlerin camilerde bulunmasını, camilere gelmelerini aynı zamanda cami ile bağlantılı olmalarını istiyoruz. Ayrıca Kur´an kuşlarımız var, buralarda da daha ziyade kız öğrencilerimize yönelik, özellikle Kur´an´ı Kerim derslerinde ki eksiklerini tamamlamak, takviye olarak derslerini daha iyi hale getirmeyi hedefliyoruz. Okul derslerini çalışabilmeleri için Kur´an kurslarımıza gelebilirler, buraları kullanabilirler. Bu noktada çalışmalarımız devam ediyor. Rabbim nasip ederse başarılı olduğumuz takdirde özellikle Darülfünun Camii´nin altında geniş bir mekân, yaklaşık Bin metrekarelik bir alanı gençlerin ders çalışmaları, oturup sohbet edecekleri, çay içebilecekleri, dinlenebilecekleri bir mekân haline getirmeyi hedefliyoruz. Amacımız gençlerin cami bünyesinde, cami gölgesinde hareket vermeleri bize yakın olmalı, zararlı, kötü alışkanlıklarda uzak olmaları ve kendilerine zarar verebilecek mekânlarda uzak kalabilmeleri i için çalışmalarımız devam etmektedir? ifadelerine yer verdi.