Yakutiye Belediyesi Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat Yardımlarını Açıkladı!

Yakutiye Belediyesi 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ilk anından beri bütün kurumlar gibi tüm imkânları seferber ederek depremzedelerin yardımına koştu.

Tarih: 18.09.2023 21:16
Yakutiye Belediyesi Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat Yardımlarını Açıkladı!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

YAKUTİYE BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILAN PERSONEL DESTEĞİ

Yakutiye Belediyesi olarak bölgeye toplamda 185 personel görevlendirildi. Bunlardan 13 Acil Kurtarma Personeli, 107 Destek Personeli, 41 Şoför ve Operatör, 7 İnşaat Mühendisi, 3 İnşaat teknikeri, 1 Mimar, 1 Elektrik Mühendisi, 1Harita Mühendisi, 2 Sıhhi Tesisat Ustası, 3 Elektrik Ustası, 3 Marangoz, 3 Kaynakçı

YAKUTİYE BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILANGIDA VE SU DESTEĞİ

125.850 paket kuru gıda malzemesi (12 TIR, Pirinç, Bulgur, Makarna, Şehriye, Fasulye, Nohut, Çay, Şeker, Paket Tuz, Ayçiçeği Yağı, Domates Salçası, Un, Yeşil Mercimek, Kırmızı Mercimek) 

23.500 paket yemeklik gıda malzemesi (3 TIR, Pirinç, Bulgur, Makarna, Şehriye, Fasulye, Nohut, Çay, Şeker, Paket Tuz, Baharat, Tereyağı, Ayçiçek Yağı, Domates Salçası, Un, Yeşil Mercimek, Kırmızı Mercimek, Sebze, Salatalık Malzeme, Kırmızı Et, Beyaz Et ve Muhtelif Kahvalılık Malzeme)

30 ton ekmeklik un (1 TIR, 600 Çuval Ekmeklik Buğday Unu)

70.000 litre hazır şişe su  (4 TIR)  gıda ve su desteği toplamda 20 tır ile bölgeye ulaştırıldı.

YAKUTİYE BELEDİYEMİZ TARAFINDAN YAPILAN TEMİZLİK VE HİJYEN ÜRÜNLERİ DESTEĞİ

16.000 adet temizlik malzemesi (Toz Deterjan, Sıvı Sabun, Çamaşır Suyu, Bulaşık Deterjanı, Temizlik Bezi ve Islak Havlu)

2.500 paket bebek bezi

5.000 ADET ÇÖP POŞETİ

Toplamda 23.500 adet temizlik ve hijyen ürünü 4 tır ile bölgeye ulaştırıldı.

YAKUTİYE BELEDİYEMİZ TARAFINDAN YAPILAN YAKACAK VE ISINMA DESTEĞİ

1.000 ADET SOBA (1.000 Adet Odun Sobası ve 1.000 Adet Boru Takımı)

140 TON YAKACAK ODUN (7 TIR)

(30 kg’lık 4.670 Çuval Yakacak Odun)

30 TON KOK KÖMÜRÜ  (1 TIR)

(25 kg’lık 1.200 Çuval Kok Kömürü)

1.000 ADET ELEKTRİKLİ ISITICI

 

Dr. Mahmut UÇAR ve belediye personeli deprem bölgesinde saha çalışmalarına katıldılar. Depremin İlk günlerinde ilgili personeller arama kurtarma faaliyetlerine katıldılar, sahra mutfağında sıcak yemek ikramında bulundular. İlerleyen günlerde özellikle çadır kentler başta olmak üzere depremzedelerin konaklama yerleri ziyaret edildi, moral motivasyon desteğinde bulunuldu, çocuklara yönelik programlar yapıldı ve hediyeler dağıtıldı.

Yakutiye Belediyesi bünyesinde oluşturulan depremzede destek biriminde görevli personeller günün her saatinde Erzurum’a misafir olarak gelen depremzedelerin barınma, ev eşyası, giyim, gıda, kırtasiye ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olmaya devam ediyor. 

Depremzede vatandaşlarımız normal yaşam standartlarına kavuşuncaya kadar Yakutiye Belediyesi maddi ve manevi imkânlarıyla bölgede olmaya devam edeceğini de duyurmayı ihmal etmedi.

Çadır ve konteynır kentlerde ikamet eden depremzedeler rutin bir şekilde Belediye Başkanı Dr. Mahmut UÇAR ve yöneticilerimiz tarafından ziyaret ediliyor, talep ve isteklerine yönelik destek sağlanıyor.

Depremde vefat eden vatandaşların ailelerine Yakutiye Belediye Başkanı ve yöneticiler tarafından taziye ziyaretlerinde bulunuldu.

Deprem bölgesinde ki çadır ve konteyner kentlerde ikâmet eden  çocuklar Yakutiye Belediye Başkanı ve yöneticiler tarafından ziyaret edilerek oyuncak, boyama kitabı ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Çadır ve konteyner kentlerde ikamet eden çocuklara yönelik moral programları ve etkinlikler düzenlendi.

Hatay il kriz merkezinde yapılan koordinasyon toplantılarına Yakutiye Belediye Başkanı ve yöneticiler sürekli katılım sağlamış olup, Hatay ilinde haftalık düzenlenen belediye başkanları değerlendirme toplantısına Yakutiye Belediye Başkanımız ve yöneticiler aynı şekilde sürekli katılım sağladılar.

Erzurum’da bulunan depremzedelerin misafir oldukları yerlerde ve tedavi gördükleri hastanelerde Yakutiye Belediye Başkanı ve yöneticiler  tarafından ziyaret edildiler.

Deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyeti yapan ve sahada hizmet sunan personeller Yakutiye Belediye Başkanı tarafından periyodik olarak ziyaret edilerek koordinasyon ve planlama çalışmaları yapıldı.

Yapılan  iftar ve sahur programlarında Yakutiye Belediye Başkanı ve yöneticiler depremzede vatandaşlarımızla sıklıkla bir araya geldiler.