Yakutiye gençlik merkezinde etkinlik zamanı

Yakutiye gençlik merkezinin devam eden ve gelecek zaman için düzenledikleri etkinlikler.

Tarih: 14.10.2023 21:00
Yakutiye gençlik merkezinde etkinlik zamanı

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Yakutiye gençlik merkezinin yapmış olduğu etkinlerden bahseden Yakutiye gençlik merkezi gençlik lideri Fırat Altınok, “Gençlerin nitelikli zaman geçirmelerini sağlayarak her türlü zararlı ve kötü alışkanlıklardan korunmasına yardımcı oluyoruz” dedi. 

Altınok, “ Gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak, gençleri sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlere yönlendirmek gençlerin kişisel, sosyal ve ruhsal gelişimine katkıda bulunmak,  gençlere rehberlik ve danışmanlık yapmak,  gençleri zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirmek ve gençlerin çeşitli aktiviteler içinde yer alarak sosyal beceriler kazanabilmesi ve paylaşımlarda bulunabilmeleri amacıyla çeşitli çalışmalar yapan, tarihi ve kültürel geziler, kamplar ve spor faaliyetleri düzenliyoruz”. 

Devam eden etkinlikler

“Yakutiye gençlik merkezi olarak “Meleklerle bir gün” ismini verdiğimiz ve üç yıldır yapmış olduğumuz bir proje var. Projemiz Melekten de anlaşılacağı gibi engellilerle ilgili bir çalışma olup, hafif engelli arkadaşlarla ve palandöken özel eğitimin öğrencilerini hafta da bir gün farklı gurupları kendi servislerimiz, hocaları nezdinde buraya getiriliyor. Sportif branşı olan eğitmen arkadaşlarımız Salonumuzda spor faaliyetler de bulunarak basket, voleybol veya parkur kurarak yarışmalar düzenliyorlar. Bunun yanı sıra spor yapmaktan hoşlanmayan veya yorulan arkadaşları da boşta bırakmayarak akıl zekâ oyunları veriliyor. Akıl zekâ oyunları da yine onlara yönelik olup hocalarımız tarafından oynatılıyor. Bunları da yapmak istemeyen arkadaşlara resim sınıfımızda resim hocalarımız nezdinde karakalem ve suluboya çalışmaları yaptırılıyor. Yine okçuluk salonlarımız aktif şekilde ve alanında uzman hocalarımız okçuluk dersi vererek ok atmayı öğretiyor. Piyano çalmak isteyenler için ise var olan piyanomuz yine hocalarımızla birlikte öğretiliyor. Etkinlik bitiminde servislerimiz öğrencileri bırakmadan önce kafeteryada toplanarak müzik eğitmenlerimizin eşliğinde mini bir konser veriliyor ve sesi güzel olan öğrenciler de şarkı söylüyor” 

Kurslarımız başladı 

“Etkinliklerimiz kapsamında kurslarımız başladı. Kurslarımızda talebe yönelik olup öğrencilerin en çok istenilen branşlara gelen arkadaşları yönlendiriyoruz. Genellikle en çok talep edilen kurslar ise bağlama, keman, gitar, ney, diksiyon, Farsça, Arapça, Osmanlıca, Rusça olup yine resim, ebru, hat tezhip, ardinyo, tiyatro olmaktadır. Verilen tüm bu kurslar hocalarımız nezdinde gerçekleştirip gelen kişilerin kurslardan yararlanmasını sağlıyoruz”. 

Düzenlenecek etkinlikler

“En yakın tarih olarak 29 Ekim Cumhuriyetimizin yüzüncü yıl dönümünde gençlik merkezleri ilimizin dört bir tarafından Cumhuriyet Bayramı’na yönelik etkinlikler gerçekleştirecek ve çoşkulu kutlamalar yapılacak. Bizde Yakutiye gençlik merkezi, palandöken gençlik merkezi ve aziziye gençlik merkezi olarak etkinlikler planladık. Bizim burada yapacağımız etkinliklerden bir tanesi doğa yürüyüşü olacak ve gençlerle birlikte büyük bir bayrak açarak palandöken dağına doğru veya caddede yürüyüş gerçekleştirilecek. Bir başka etkinliğimiz ise kyk kız yurtlarının orada ve bize tahsis edilen diğer alanlara yüzüncü yıl anısına hatıra ormanı oluşması için fidan dikeceğiz. Yine doğa kamplarımız mevcut olup her sene nisan ver mayıs ayında internet üzerinden başvuruları başlatıyor. Doğa ve deniz kampı olarak iki şekilde karşımıza çıkıyorken deniz kampları 12 ile 15 yaşı arası, doğa kampları ise 15 ile 26 yaş arasındaki gençlerimizi kapsıyor. Kamplar tamamen ücretsiz olup liderler nezdinde gerçekleştiriliyor”