Yakutiye ilçe müftüsünden Mevlidi Nebi Açıklaması

Yakutiye ilçe müftüsü Selim Şahin, Mevlidi Nebi Haftası içerisinde gerçekleştirilen etkinliklerden bahsetti.

Tarih: 05.10.2023 19:58
Yakutiye ilçe müftüsünden Mevlidi Nebi Açıklaması

www.erzurumgunebakis.com/ Muhammet Yılmaz 

Peygamber Efendimizin doğumunu ve yaşamını özel bir sevgi ve saygıyla anmak için kutlanılan Mevlit kandilinde, yapılan ibadetlerin bir araya gelinerek birlik ve beraberlik içinde hep bir arada yapılması için, Erzurum İl müftülüğü ve Yakutiye ilçe müftülüğü tarafından etkinlikler düzenlendi.

Düzenlenen etkinliklerden bahseden Yakutiye İlçe Müftüsü Selim Şahin, “Peygamber Efendimizin nebilik ve Tebliğ yönünü insanlara duyurmak üzere etkinlikler gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Şahin, “Mevlidi Nebi haftamız geçtiğimiz hafta Salı günü, yani ekimin yirmi dördü itibariyle mevlit kandiliyle başlamış oldu. Daha önce nisan ayında kutlu doğum olarak icra edilen bu haftamız artık birkaç yıldır kameri takvime göre doğum gününe gelen hafta içerisinde kutlanmakta ve bizlerde aynen o coşkuyla kutlamak istiyoruz. Bu yıl İl müftülüğümüz ile birlikte yaptığımız etkinliklerimiz oldu ve bir kısmı halan daha da devam ediyor. Yapılan etkinlikler bağlamında, Mevlit kandili gecesinde bütün camilerimizde mevlitlerimizi okuttuk, geçtiğimiz perşembe günü bayan hocalarımız bayanlara yönelik Müderris Ahmet Efendi Camisi'nde kandil programı icra ettiler yine kaymakamlığımıza bağlı (ADEM) aileye destek kurumundan Kadınlara yönelik programlar gerçekleştirildi, geçtiğimiz cuma gününün akşamı Yakutiye Müftülüğü olarak İbrahim Erkal Kültür Merkezi'nde Mevlidi Nebi haftası münasebetiyle salon programı yapıldı ve programımızda hem kasideler hem ilahiler hem de Kur'an tilavetleri, okunarak güzel katılımla güzel bir program icra ettik.”

“Etkinlikler silsilesi” 

Ekim ayına girmiş olmamız nedeniyle programlarımız din görevlileri haftasına denk geldi ve bizler gerek cami içinde gerekse cami dışında dinin emir ve yasaklarını topluma anlatan din görevlilerimizi de unutmayarak ikisi birlikte bir etkinlikler silsilesine dönüştürdük. 

“kompozisyon ve şiir yarışması”

Mevlidi Nebi Haftasında Yakutiye’ye bağlı tüm lise ile ortaokullarda İl başkanlığımızın belirlemiş olduğu “Hazreti Peygamber ve İstikamet” konusuyla Peygamber Efendimiz gibi istikamette olmayı ifade eden kompozisyon ve şiirler yazılması için yarışmalar tertip ettik ve gerekli yazıları yazdık İnşallah bu ayın yirmisinde bize dönmüş olacaklar. Yarışmanın süreci başladı broşürlerini paylaştık okullara gönderdik. Yarışma sonrasında ödüller etkinlik düzenlenerek takdim edilecek ve ödüllerimiz birincileri üç, ikincilere iki üçüncülere de bin TL şeklinde olacak. Buradaki gayemiz bütün çocuklarımızın gönüllerine, gündemlerine Peygamber Efendimizin girmesi oldu ve bu anlamda Milli Eğitimle yazışmalarımızı tamamladık, gönderdik. İnşallah buradan güzel dönüşler bekliyoruz.

"Etkinliklerimiz"

Etkinlikler kapsamında yine vaizlerimiz Şükrüpaşa’da ki cezaevinde bulunan mahkûm kardeşlerimize yönelik bir salon programı icra ettik, yine Şükrü Paşa'da Yüz Yirmi Beşinci Yıl Ortaokulunda Mevlidiyle bir haftası programı icra ettik. Pazartesi günü Şükrü Paşa'daki bir okulda programı icra edeceğiz, bayanlara yönelik yine bayan vaizlerimiz, yatılı Kur'an kurslarımıza ve gündüzlü Kuran kurslarımıza giderek Mevlidi Nebi haftası temasını anlatıyorlar. Günümüzde aktif olarak kullanılan sosyal medya mecralarında da, Zoom üzerinden İnstagram üzerinden il Müftülüğü, İlçe Müftülüğü olarak etkinliklerimizi gerçekleştirerek Peygamber Efendimizin hayatını anlatmaya çalışıyoruz yapmaya çalışıyoruz.