Yakutiye Müftülüğü bünyesinde devam eden kurslar

Tashih-i huruf ve talim gibi Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun ve güzel okumayı sağlayıcı bilgileri uygulamalı olarak öğretmek amacıyla açılan kuran kursları devam ediyor.

Tarih: 07.10.2023 14:22
Yakutiye Müftülüğü bünyesinde devam eden kurslar

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Yakutiye İlçe Müftüsü Selim Şahin, devam eden Kur’an kurslarıyla ilgili açıklama yaparak, yaz kuran kurslarının kapatılmasından sonra ihtiyaç odaklı kuran kurslarının, hafızlık kuran kurslarının ve 4-6 yaş kuran kurslarının, açılarak şu an da devam ettiğine değindi. 

Şahin, “ yaz Kur’an kurslarımız kapandıktan sonra, bize gelen okul çağındaki 4-6 yaş çocuklar milli eğitimle birlikte olduğu için bize gelen milli eğitime de gitmiş sayılıyor. Yine bunun dışında bayanlara yönelik ihtiyaç odaklı 8’den 1’e kadar yediden yetmişe kadar okul çağından, üniversite öğrencisine kadar herkese hitap eden kuran kurslarımız açıldı ama henüz kayıtlarımız devam ediyor. Hafızlık kuran kursları bağlamında 6 tane hafızlık Kur’an kursumuz var olup bunların yatılı olanlarında yaklaşık olarak 700 kişi, gündüzcü olanlarında ise yaklaşık 500 öğrenciyle eğitimlerimizi devam ettiriyoruz. 

“Yarışmalar”

Her bahar aylarında haziran ayındaki hafızlık sınavından iyi puan alanlar arasında Türkiye geneli yarışmalar yapılıyor ve Yakutiye olarak kızlarda İl birincisi olduk. Erkeklerde ise ilde ikinci olduk. Din görevlileri yarışmaları düzenleniyordu her yıl ama bu sene depremden dolayı düzenlenmedi.