Yakutiye Süt Üreticileri Birliği’nden Ortak Proje Çalışması!

Ziraat Bankası ile Erzurum Yakutiye Süt Üreticileri Birliği ortak bir projeye imza attı.

Tarih: 19.02.2024 12:09
Yakutiye Süt Üreticileri Birliği’nden Ortak Proje Çalışması!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Ziraat Bankası, Erzurum Yakutiye Süt Üreticileri Birliği ile "Köyde Durmak İçin Sebep Var" adlı bir proje kapsamında iş birliği anlaşması imzaladı. Bu ortak projede, vatandaşlara gebe inek temin edilerek 2 yıl ödemesiz ve 7 yıl içinde yüzde 1,9 faizle geri ödeme imkânı sunulacak.


Erzurum Yakutiye Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hicabi Eğil, Ziraat Bankası ile gerçekleştirdikleri "Köyde Durmak İçin Sebep Var" adlı ortak proje anlaşmasına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Ziraat Bankası ile yaptığımız bu ortak proje anlaşmasıyla 'Köyde Durmak İçin Sebep Var' sloganıyla harekete geçiyoruz. Projemiz kapsamında, vatandaşlarımıza 2 yılı ödemesiz olmak üzere 7 yıl içinde %1,9 faiz ile geri ödemeli olarak gebe, yani sağılabilecek inek tedarik edilecek.

Üyelerimizden aldığımız başvurularla bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz ve çiftçilerimizi bundan en iyi şekilde yararlandırmayı hedefliyoruz. Bankaya herhangi bir borcu olmayanlar ve köyde yaşayanlar, bir inek ile on inek arasında inek alabilecekler.

Bu proje ile köyde yaşayan çiftçilerimizin ekonomik ve tarımsal faaliyetlerini desteklemeyi, süt üretimini artırmayı ve köyde kalıcı iş imkânları oluşturmayı amaçlıyoruz. İnşallah bu projenin hayata geçirilmesiyle köyümüzdeki çiftçilerimizin refah seviyesini yükseltmeyi ve tarımsal üretimimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz."