Yakutiye´de bütün okul kantinleri denetlendi

Milli Eğitim, Sağlık Müdürlüğü ve Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Yakutiye ilçesinde 55 okul kantinini sıkı bir denetimden geçirdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Yakutiye´de bütün okul kantinleri denetlendi

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

Erzurum´da Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Yakutiye Tarım ve Orman Müdürlüğü´nün müşterek olarak gerçekleştirdiği okul kantinleri denetimleri sona erdi. Toplamda 55 okul kantin ve yemekhanesinde resmi kontrol yapılarak gıda güvenirliği, sağlığı ve hijyeni konuları başta olmak üzere insan sağlığını etkileyebilecek bütün konularda detaylı denetim yapıldı.

DETAYLI DENETİM YAPILDI

2019-2020 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte okullarda öğrenci sağlığına yönelik denetimlerde hız kazandı. Okul kantinlerinde satılması yasak olan ürünlerinde bakanlık tarafından belirlenip kamuoyuna deklare edilmesi sonrası, Erzurum´daki kurumlarda okul kantinleri ile okullara ait yemekhanelerde bir dizi kontrollerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü´ne bağlı gıda denetmenleri, müşterek olarak merkez Yakutiye ilçesindeki kantinleri sıkı bir denetimden geçirdi. Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Yakutiye Tarım ve Orman Müdürlüğü´nün müşterek olarak gerçekleştirdiği okul kantinleri denetimleri sona erdi.

55 OKUL KANTİNİ DENETİMDEN GEÇTİ

Toplamda 55 okul kantin ve yemekhanesinde resmi kontrol yapılarak gıda güvenirliği, sağlığı ve hijyeni konuları başta olmak üzere insan sağlığını etkileyebilecek bütün konularda detaylı denetim yapıldı. Denetimlerde; işletmelerin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü´ne kayıt yaptırıp yaptırmadıkları tespit ediliyor, işletme ve personel hijyeni ile satışı ve servisi yapılan ürünlerin mevzuata uygunluğu yönünden gerekli kontroller gerçekleştiriliyor. Ortaklaşa olarak gerçekleştirilen resmi kontrollere, ürünlerin son kullanma tarihine bakıldı, muhafaza edildikleri yerlerin güvenilirliği incelendi. Denetimler sonucunda mevzuata aykırı hareket eden kantinler olup olmadığı ve gerekli cezai işlem yapılıp yapılmadı konusunda ise bir açıklama yapılmadı.  gerekli yaptırımların uygulanacağı öğrenildi.