Yakutiye’de “Eskiler Geri Dönsün” projesi

Erzurum’da Büyükşehir Belediyesinin “Eskiler Geri Dönsün” sloganıyla hayata geçirdiği proje ile kullanılmayan kıyafetlerin çöpe atılmasını önleyerek geri dönüştürülmesi için başlattığı projeye Yakutiye Belediyesinden destek geldi

Tarih: 04.10.2022 10:33
Yakutiye’de “Eskiler Geri Dönsün” projesi

 

 

 

Talha KOCA

Erzurum’da 2018 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan eskimiş, kullanılmayan kıyafetlerin ve ayakkabıların geri dönüşümü için şehrin birçok noktasına giysi kumbaraları konulmuştu. Vatandaşlar da kullanamadıkları, eskiyen kıyafetleri çöpe atmak yerine bu özel proje kapsamında geri dönüşüm kıyafet kumbaralarına atmaktaydı. Yapılan bu özel projeye bir destek de Yakutiye Belediyesi’nden geldi. Yakutiye Belediyesi de şehrin birçok yerine dikkat çekici renkteki geri dönüşüm kıyafet ve ayakkabı kumbaraları yerleştirdi. Bu sayede, Büyükşehir Belediyesi ile Yakutiye Belediyesinin birlikte yaptığı bu çalışma da ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere büyük anlamda destek götürülmekte.

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin başlattığı bu özel projeye, Yakutiye Belediyesinin de destek çıkmasıyla birlikte bu özel proje kapsamında birçok insan fayda görerek herhangi bir mahcubiyet duymadan veren el ile alan el birbirini görmeden belediyeler aracılığı ile ihtiyaç duyulan kıyafet ve benzeri tekstil ihtiyaçları karşılanmakta. Renkleri ile büyük dikkat uyandıran Yakutiye Belediyesi’ne ait giysi kumbaraları belirlenen tarihler de açılarak biriken ve toplanan kıyafetler gerçekleştirilen onarım ve yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. Pembe renkte ki eskimiş ve kullanılmayan giysi, ayakkabı ve tekstil kumbaralarının baş rol oynadığı özel proje dadaşlar tarafından büyük bir çoğunlukla desteklenmekte ve taktir edilmekte.