YAPILANDIRMA BAŞVURU SÜRESİ SONA ERDİ

7440 sayılı bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanunda yer alan başvuru süresi 03 Temmuz 2023 tarihi itibariyle sona erdi.

Tarih: 04.07.2023 19:19 Güncelleme: 04.07.2023 22:56
YAPILANDIRMA BAŞVURU SÜRESİ SONA ERDİ

www.erzurumgunebakis.com/ Mihrimah Nefise DURDAĞ

Borçlarını yapılandıran işverenlerin ve Bağ-Kur sigortalılarının  ilk iki taksidinin son ödeme tarihinin 31 Temmuz 2023 olduğunu ifade eden Erzurum Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Vekili Kadir Ercan, bu sürede taksitlerin ödenmemesi halinde yapılan yapılandırmanın bozulacağını ve cari usullere göre işlem yapılacağını söyledi. 

Ercan,’’ İlimizde önemli ölçüde işverenlerimiz ve Bağ-Kur sigortalılarımız anılan kanundan faydalanarak, borçlarının yapılandırılması için müracaat ettiler. Alınan bu müracaatların tamamına yakını sonuçlandırılmıştır. Tercih ettikleri peşin veya taksitli ödeme seçeneğine göre oluşturulan ödeme planları gönderilmeye başlanmıştır. Yapılandırmadan faydalanan işverenlerin ve diğer borçluların getirilen bu imkândan faydalanmaya devam edebilmeleri için yapılandırma taksitlerini zamanında ve düzenli ödemeleri gerekmektedir. İşverenlerimizin ve diğer borçlularımızın bu hususa dikkat etmeleri faydalarına olacaktır. “dedi