Yarasa kanatları Uzundere göklerinde süzüldü

Uzundere semaları yarasa kanatlarla renklendi

Tarih: 01.01.0001 00:00
Yarasa kanatları Uzundere göklerinde süzüldü

 

Sinan AYDIN

 

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen 13 sporcu, Uzundere ilçesinde belirlenen noktalardan ?´wingsuit exit (yarasa kanat)´´ve paraşütleriyle atlayışlar gerçekleştirdi. Her geçen gün turizmde adından söz ettirmeyi başaran Erzurum´un Uzundere ilçesi, bu kez yarasa kanatların gökyüzünde süzülüşlerine tanıklık etti. 13 ekstrem sporcusu, ilçede daha önce belirlenen yüksek sıradağlardan serbest uçuş (wingusuit) ve paraşütle atlama (base jumping) yaptı.

 

YARASA PİLOTLAR TÜRKİYE´DE BİR İLKİ UZUNDERE´DE YAŞADI

 

Türkiye´nin 11. Sakin kenti seçilen Uzundere´ye gelen yarasa pilotlar, wingsuit exit adı verilen atlayışları ile izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Uzundere´nin doğasına hayran kalan sporcuların bu atlayışlar, aynı zamanda doğal çıkış noktalarından olması dolayısıyla Türkiye´de bir ilk oldu. Türkiye´nin ilk Base Jump sporcusu Erzurumlu Cengiz Koçak´ın öncülüğünde ve Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy´un destekleriyle Uzundere, dünyanın Doğa Sporları Merkezleri´nden biri olma yolunda ilerliyor. Uzundere ilçesi üzerinde metrelerce yükseklikte havada süzülen yarasa kanatlar, ilçenin tanıtımına da katkı sunmuş oldu.

 

BAŞKAN ÖZSOY: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER

 

İlçenin gelişip tanıtılmasında büyük emeği olan Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, ?? İlçemizde var olan turizm potansiyelini çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda dünyanın çeşitli ülkelerinden 13 sporcuyu Uzundere´de ağırladık. Yarasa pilotlar atlayış gerçekleştirdi, diğer sporcular ise paraşütle atlayış yaptı. İzlemesi çok keyifli anlara şahitlik ettik. Üç bin yıllık tarihi, Tortum Gölü, Tortum Şelalesi, Yedigöller´i, köprüleri, tarihi kilise ve yaylalarıyla dikkati çeken ilçemiz, yüksek sıradağlarıyla da son zamanlarda ekstrem sporcularının ilgisiyle karşılaşıyor. Sporcularımız burada hem bir ilki yaşıyor, hem de ilçemizin tanıtımına katkıda bulunuyor. Emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum´´ dedi.