YARDIM KOLİSİ DEĞİL İŞ VERSİNLER

Kâzımkarabekir Paşa Mahallesi Muhtarı İsrafil Demir, açtı ağzını yumdu gözünü

Tarih: 18.10.2023 18:01
YARDIM KOLİSİ DEĞİL İŞ VERSİNLER

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Erzurum’un sahipsiz bir memleket olduğunu ifade eden Kâzımkarabekir Paşa Mahallesi Muhtarı İsrafil Demir, Erzurum’un insanlarına koli koli yardım değil iş verilmesi gerektiğini söyledi.

Demir,” Erzurum'un yani bir şeyi olmadığı için Erzurum sahipsiz bir memleket. O zaman benim kardeşim şehir dağınık değildi. Onların dediği dedikleri zaman şehir dağınık değil diye. Büyük market yok idi. Sokak bakkalları vardı. Seyyarlar vardı. Her semtte üç yüz dört yüz tane seyyar vardı Bunlar oraları canlı tutardılar. Şimdi hep süper marketler yapıldı. Zaten ufak sokak bakkalları zaten öldüler. Zaten şehrin içine bu büyük marketler girdikten sonra zaten şehir bitti. Ekonomisi bitti Yani Erzurum'un ne sanayisi var neyi var ki Erzurum'a önem verilmedi bundan sonra da biz binalar istemiyoruz İnsanlara iş lazım, istihdam lazım. Allah rızası için herkes elini taşın altına koysun. Şehrimizi yöneten yöneticilerimiz memlekete ne yapabiliriz bunun hesabını yapmaları gerekir.  İnsanların evini tamir etmesinler. İnsanlara koli vermesinler. İnsanlara ekmek versinler ekmek. İş sahibi yapsınlar. Bir sürü bugün madde bağımlısı var. Adamın işi yok, gücü yok. Uyuşturucu, geçim kapısı yapmış Uyuşturucu on beş yaşına düştü memleketin kalan yarası. Erzurum'a sahip çıkılsın. Hep beraber sahip çıkalım.”

Mahalle başı tükenme noktasına geldi

Mahallebaşı semtinde yerleşim yerinin kalmadığını belirten Kâzımkarabekir Paşa Mahallesi Muhtarı İsrafil Demir, Mahallebaşı semtinin tükenme noktasına geldiğini dile getirdi.

Demir,” Şimdi ben sana bir şey söyleyeyim. Zaten Mahalle başında bir kere yerleşim yeri kalmadı. Oturan yok. Oradaki esnaf da orada ikamet etmiyor. Ev yıldız şeyde, Yenişehir'de, bilmem başka bir yerde, neyse orayı kullanıyorlar Ha orayı mahalle başına ayakta tutan Hınıs Tekman arabaları Bir de pazar yeri. Pazar günleri pazar kurulur. Yani oraya ayakta yani insanın ayağı alışmıştır. Yani şehrin neresinde oturursa otursun yani pazar günleri gider. Vatandaş orayı dolanır. Yalnızca zaten şehrin merkezi atılır durumda. Bölgesel olarak mahalle değil ki. Tamam. Zaten mahalle başı zaten payladılar. Mahalle başı tükenme noktasına geldi.”