“Yargıtay’ın yaptığı hukuka aykırı”

Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, Can Atalay olayını yorumladı.

Tarih: 14.11.2023 16:03
“Yargıtay’ın yaptığı hukuka aykırı”

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim Aktaş 

Baro başkanları olarak daha önce de bu konu hakkında bildiri yayınladıklarını söyleyen Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, “Yargıtay’ın yaptığı kesinlikle hukuka aykırıdır” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarının devamında “anayasanın hükmü budur” diyen Göğebakan:

“Anayasa Mahkemesi’nin kararları herkesi bağlar. Bir karar verilmiş, bu karar doğru veya yanlış olabilir. Ancak bu kararı ne Yargıtay ne de İlk Derece Mahkemesi sorgulayamaz. Suç duyurusunda bulunması tarihte bir ilk evet, ancak bunu çokta umursamıyoruz. Ben bu karara uymuyorum, bende yüksek mahkemeyim demek bunların hepsinin zaten Anayasa Mahkemesi’nde uğraşacakları alanları var. Anayasal yetkisi bunu kullanmış, kesinlikle bunu doğru bulmuyoruz.” 

TÜRKİYE BURAYA KADAR GELMEMELİYDİ

Sözlerine, “Bu durumun artık önü açıldı. Bu durum böyle devam ederse bütün mahkemeler bunu söyleyebilirler” şeklinde devam eden Başkan Göğebakan, “Dolayısıyla artık yargıya güven diye bir durum kalmaz” dedi. 

“Türkiye buraya kadar gelmemeliydi” şeklinde konuşan Göğebakan açıklamalarını, “Türkiye artık çok kötü bir yere doğru gidiyor. Böyle durumlar Türkiye ekonomisini de etkiliyor. Çünkü adaletin şüphede olduğu bir yere kimse yatırım yapmayı düşünmez. Bu durumu hayretler içerisinde takip ediyoruz. Umarım daha iyi bir sonuçla karşılaşırız” ifadeleriyle sonlandırdı.