Yarım Asırlık Vakıf, Milli Türk Talebe Ruhunu Canlandırmaya Devam Ediyor

Abdurrahman Gazi Vakfı'nın kuruluş amacını ve gerçekleştirdiği faaliyetleri Abdulkadir Karadaş, başkanlığını yürüttüğü vakıf adına Günebakış okuyucularıyla paylaştı.

Tarih: 25.04.2024 23:48 Güncelleme: 26.04.2024 04:45
Yarım Asırlık Vakıf, Milli Türk Talebe Ruhunu Canlandırmaya Devam Ediyor

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

12 Eylül öncesinde, Milli Türk Talebe Birliği ve Akıncılar Derneği'nin kapatılmasının ardından doğan boşluğu doldurmak için kurulan ve merkezi Erzurum'da bulunan Abdurrahman Gazi Vakfı, 50 yıldır hizmet vermeye devam ediyor.

Vakfı Başkanı Abdulkadir Karadaş,  konuşmasına "12 Eylül'den sonra insanlarımız bu vakıf etrafında toplandı” diyerek başlarken, Milli Türk Talebe ruhu ile Akıncıların heyecanının bu çatı altında yaşandığını ve vakfın 80'lerden 90'lara kadar birçok güzel hizmete imza attığını ifade etti. 

Başkan Karadaş, vakfın amacının, vatanına milletine sevdalı, milli ve manevi değerlere bağlı, imanlı nesiller yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, yıllardır vakıf binasından birçok öğrencinin yetiştiğini ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde hizmet verdiğini eklerken, ayrıca, Diyanet İşleri eski Başkanı ve MSP Erzurum Senatörü olan ve geçtiğimiz aylarda vefat eden Lütfi Doğan'a da vakfın kuruluş sürecindeki katkılarından dolayı minnettarlık duyduklarını aktardı. 

Vakfın mevcut binasını detaylandıran Karadaş, binanın 10 katlı ve yaklaşık 9 bin metrekarelik bir alana sahip olduğunu, 4 katının yurt olarak kullanıldığını ve içinde derslikler, konferans salonları, yemekhaneler, kütüphaneler ve diğer sosyal alanların bulunduğunu belirtti.

Abdurrahman Gazi Vakfı Başkanı Abdulkadir Karadaş, vakfın gelecek dönemde de eğitim alanındaki çalışmalarını sürdüreceğini ve daha fazla gencin eğitim hayatına katılımını sağlamak için çaba göstereceklerini söyledi. 

Karadaş, toplumun destekleriyle vakfın misyonunu daha da genişleterek daha fazla gencin geleceğine dokunmayı amaçladıklarını ifade ederek sözlerini tamamladı.