YAŞLILAR BİZİM BAŞIMIZIN TACIDIR

Erzurum Özel Halk Otobüsler Derneği Başkanı Hamza Özkan, toplu ulaşım araçlarındaki şoförlere yaşlılara hürmet gösterilmesi ile ilgili yönlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Tarih: 17.08.2023 23:36
YAŞLILAR BİZİM BAŞIMIZIN TACIDIR

www.erzurumgunebakıs.com / Rabia Aslan Karakaş 

Yaşlı vatandaşları  taşıdıklarının ve taşımaya da devam edeceklerini ifade eden Erzurum Özel Halk Otobüsler Derneği Başkanı Hamza Özkan, yaşlılarla hiçbir sorun ve sıkıntılarının olmadığını söyledi.

Özkan,” Yaşlılar bizim başımızın tacıdır. Yaşlılarımızı taşıdık ve taşımaya da devam ediyoruz. Bizim yaşlılarla hiçbir sorun ve sıkıntımız yok. Özellikle ebeveynlerin çocuklarına yaşlılara saygı kültürünü aşılamaları gerekir. Bunun dışında orta yaşlıların otobüslerde yaşlı bireylere yer verildiğini görüyoruz. Yeni nesil, toplu ulaşım araçlarında yaşlılara yer vermeye dikkat etmiyor. Bununla ilgili anne babaların çocuklarına eğitim vermelerini isterim. Toplu ulaşım araçlarında yaşlılara hürmet gösterilmesi ile ilgili yönlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Engelli ve yaşlı bireyler için özel alanlara oluşturuldu  Özellikle  otobüslerinde ve diğer toplu taşıma araçlarında şoförlerimiz daha dikkatli oluyorlar bu konuda bizde elimizden geldiği kadar özverili oluyoruz. Yaşlılarımızı sadece bir günde değil, her zaman hatırlayıp, daima sevgi, saygı ve hürmet göstermek üzerimize bir borçtur. Yaşlılarımız; geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Tarihin her döneminde Milletimiz yaşlısına gereken ehemmiyeti vermiştir. Bu gerçek Milletimizin en önemli töresi, vazgeçilmez geleneğidir. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak görevi de bizlere düşmektedir.”