YATILI KURSUN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI

Yakutiye İlçe Müftülüğü “Tivnikli Hafızlık projesi “ kapsamında yatılı kursun resmi açılışı yapıldı.

Tarih: 27.05.2023 15:33 Güncelleme: 27.05.2023 15:40

www.erzurumgunebakis.com/ Berivan POLAT

Erzurum’da 4,6 yaş hafızlık kurslarına ihtiyaç olduğunu ifade eden Yakutiye İlçe Müftüsü Selim Şahin, hafızlık eğitimlerinde 4-6 yaş grubunu almak istediğini söyledi. 

Şahin, ‘’Tivnikli Hafızlık projesiyle yatılı kursun resmi açılışını yaptık. Yine Raif Azak var. Kız kuran kursu projesi bunların iyileştirilmesini kadrolarını düzenledik, yeni kurulmuştu. Kurulum aşamasında bir kursu yürütmek çok zor. Şu an itibariyle 3 yıl sonra Raif Azağın Tivniği tekniğinde eğitim kadrosu şekillendi ve fiziki mekânlara oturdu. Tivnikli'nin B grubu olarak açılışını yaptık. Eğer kurslarımız noktasında 4-6 yaş noktasında bina olarak eksiğimiz var. Bina olarak gerçekten şehir olarak bulunduğumuz geldiğimiz konum itibariyle hafızlık noktasında aldığımız mesafeyi 4-6 yaşını almak istiyoruz. Bununla ilgili birtakım girişimlerimiz oldu oluyor. Şehrimizde çok özel, özgün, müstakil bir 4-6 yaş Kuran kursumuza ihtiyaç var. Bunun projesini yaptık, yerimiz hazır. Ancak biraz bu pandemiden çıkışımız biraz ekonomik imkânsızlıklar nedeniyle biraz şartları zorluyoruz. Bir hayır sahibi bulunca projemiz hazır. Şükrü Paşa’da çok şöyle müştemilatı temiz müstakil bir 4-6 yaş planımız var, her şey hazır biraz gönüllü hayır sahibine ihtiyacımız var. Bununla birlikte yine bu Yoncalık bölgesinde bir tane 4-6 yaş şu anda yapılıyor. Bir hayır sahibi kardeşimiz tarafından inşallah seneye oranın 3 sınıfla hizmete açmayı planlıyoruz. Yine sanayi bölgesinde sağ olsun büyükşehir tarafından yapıldı. Bize teslim edilmek üzere orada yine 2 sınıflı dönüşümü 4 sınıflı 4-6 yaş sonra bu Şükrüpaşa’da Gama Oğlu Camisinin altında 2 sınıflı özgün güzel, 4-6 yaş kursumuz inşallah seneye hizmete açacağız. Yine Şükrü paşa bölgesinde bu istasyon bölgesinde nene hatun camisi var. Büyük bir külliye buranın temeli atıldı. Burada da 4-6 yaş o külliyenin içerisinde 4-6 yaş ve hafızlık planlandığı oranda temeli atıldı. Şu an itibariyle de bu yıl inşallah bir yol alacağız.”

PROJE HAZIR HAYIRSEVER YOK 

Şükrü Paşa’da semtindeki 4-6 yaş hafızlık kursu projesinin ise hazır olduğunu belirten Yakutiye İlçe Müftüsü Selim Şahin, özgün müstakil binaya 4-6 yaş hafızlık kursunun ulaşabilmesi için hayır sahibi aradıklarını söyledi.

Şahin, ‘’Yakutiye İlçesi Şükrü Paşa’daki yerimizde hazır projemiz var. Özgün müstakil binaya 4-6 yaş hafızlık kursunun tam hedefimizde bu noktada ulaşabilmemiz için hayır sahibi arıyoruz. Proje hazır ama bir hayır sahibi yok. İnşallah her gün dua ediyorum rabbim inşallah gün dersin kursları yaşatma noktasında önemli bir hizmet bu şu yeni sanayi siteleri camisinin yanında ortak mutfağımız açtık. Çünkü kurslarımız yatılı olunca bunlara günlük yemek ihtiyacı gündüzü de olsa zor. Şimdi orada açtığımız mutfağımızda birlikte 10 tane gündüz hafızamız ve yatırımlarımızın üçü oradan yemek alıyor. Oradan aşçılarımız pişirdiği sertifikalı aşçılarımız temiz yemeklerimizi pişiriyoruz. Sonra hem yatılı kurslarımızın ikisine hem de 10 tane yatılı tane gündüz hafızlık kursumuza yemek gönderiyoruz. Bu da eğitimde kaliteyi artırıyor. Bu da yaklaşık 2 yıl oldu. Bu güzel ikinci yılımıza girmiş olacağız. Ortak duamız şu anda inşallah bunu artık kalıcı hale getirdik. Önümüzdeki diyelim ki aylarda belki 1-2 yılda bütün kurslarımızın yemeğini oradan verince artık yemeğimiz tek noktadan inşallah çıkmış olacak. Bu da hem yükümüzü hafifletecek hem israfı önleyecek hem de hizmette birlikteliği sağlamış olacak. Yakutiye belediyemizde yine oraya güzel bir kiler yaptı ama şu anda gerçekten böyle yürütme noktasında güzel bir hizmet yürütüyoruz. Eğitim noktasında 4-6 yaş kursumuza ihtiyaç var. Şimdi yatılı kurslarımızda çok eski. Evet, şu an itibariyle evet kursumuz yeterli sayıda ama eski, yani bugün yarın mutlaka şehrimize bir tane güzel yatılı hafızlık, yeni bir yatılı hafızlık kursu, yeni bir tane yatılı kız kursu ihtiyacımız var. Çünkü binalarımız eski ve yorulmuş kullanım ömrünü tamamlamışlar. Yine Soğucak kursumuz var. Bizim yatırım kuran kursumuz var. Hafızalarımızdan en büyük ihtiyacı olan Kuran’ı anlama kursudur. Biz bunu bu yıl açtık. Soğucak hafızlık, kız kuran kursumuzun bünyesinde hafızlığını tamamlayan, belgesini alan ve başarılı olan kızlarımıza yönelik haksızlıktan sonra bir yıl Kuran’ı anlama sınıfı açtık ve inşallah Haziran ayında ilk mezunlarımızı vereceğiz. Orada on beşe yakın hafızamız inşallah mezun olacak 15 tane temel eğitimi almış, hafızlıktan sonra Kuran’ı anlama programına katılmış. İnşallah öğrenci seneye bu 15 artarak inşallah devam edecek. İmamlarımıza yönelik mesleki eğitimlerimiz hafızlığa muhafazadır. Ezanı güzel okumadır. Harici gruptur tasarruftur derslerimiz devam ediyor. ‘’ dedi