Yatırım için en iyisi Erzurum

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Cazibe Merkezi Programı kapsamında Erzurum´un avantajlarını GÜNEBAKIŞ´a sıralayarak, yatırımcıları şehre davet etti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Yatırım için en iyisi Erzurum

Günebakış/Muhammed COŞKUN

Cazibe Merkezi Programının sunduğu avantajlara dikkat çeken KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, bu avantajların yanı sıra Erzurum´un konumuna da özel dikkat çekti. Özellikle şehrin artık bir liman kenti olduğunu kaydeden Demirdöğen, ulaşım ağının genişliğine de değindi.

Bir cazibe merkezi için en uygun kent olan Erzurum´a yatırımcıları çağıran Demirdöğen,  ?Bilindiği gibi yatırımcıların şehrimize gelmeleri için önemli ve pas geçilemeyecek bir avantaj olan Cazibe Merkezi Programı hem ilimiz, hem bölgemiz, hem de yatırımcılar için çok önemli bir fırsattır. Bu imkânın en iyi şekilde kullanılması için yatırımcıları şehrimize bekliyoruz. En önemli özellikleriyle Erzurum´un konumuna bir bakalım; şehrimizin Kuzeydoğu Anadolu´nun merkezinde Cazibe Merkezi olarak çevresindeki 2-3 saatlik mesafede 10´dan fazla şehre ve yaklaşık 5 milyon nüfusa hizmet verme kapasitesine sahiptir. İlimiz mevcut konumu itibariyle Avrupa ve Türkiye´nin en önemli ulaşım ağı üzerinde olup Kafkaslar, Orta Asya ve Ortadoğu pazarına sahiptir.  Erzurum´un, bin km çapındaki bir çember içerisine giren coğrafyada oldukça önemli. Bu çember içerisinde nüfus büyüklüğü olarak İran ve Rusya en önemli iki ülke olarak dururken Tahran, Tebriz ile Rusya´nın Karadeniz liman kentleri coğrafi yakınlığa sahiptir. Mevcut ulaşım imkânlarının yanı sıra Ovit Tüneli, Kop Dağı Tüneli, Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu projesi gibi yapımı devam eden ve planlanan yatırımların hayata geçmesiyle Erzurum İli artık bir liman kentidir.? dedi.