Yatırımcının adresi TKDK oldu

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) İl Koordinatörü Atilla Özlü, Hayvancılık ve tarım alanlarında verilen desteklemelere her geçen dönem ilginin arttığına dikkat çekti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Yatırımcının adresi TKDK oldu

Günebakış/Muhammed COŞKUN

TKDK´da 4 yıllık proje dönemlerinde açılan desteklemelerle 113 işletme açıldı. Bu işletmelerin yatırım miktarı ise 98 Milyon TL. TKDK´nın Erzurum´da ilk zamanlarında üreticiden fazla proje gelmediğini aktaran TKDK İl Koordinatörü Atilla Özlü, bugün bir dönem için yüzlerce projenin geldiğini belirtti.

Erzurum üreticisinin proje yatırımlarına gösterdiği ilginin artarak sürdüğünü vurgulayan Özlü, ?Erzurum projelerde Türkiye´de ilk 10´da yer alırken bazı alanlarda ilk 3´de bulunuyor. Özellikle Arıcılık, süt inekçiliği ve kırsal turizmde alanlarında iyi durumdayız. Biz modeliz etmenin dışında standartlarını arttırmak istiyoruz. 2-3 baş hayvanla uğraşan değil bu işi iyi yapan ve tesisler yapmak isteyenlerin peşindeyiz. Standardı yüksek ve sürdürülebilir olması lazım. Her geçen yıl projelere olan ilgi artıyor. Erzurum artık yatırımı öğreniyor.? diye konuştu.

PROJELER İSTİHDAMI ARTTIRIYOR

Verilen desteklemeler ile açılan işletmelerdeki istihdam miktarını açıklayan Özlü, ?4 yıllık süreç içerisinde Erzurum´da bizden verilen desteklerle toplam 113 işletme açılmıştır. Bunlarda doğrudan 550 kişi istihdam edilirken dolaylı olarak da bakarsak bin 286 kişinin istihdamı sağlanmıştır. Bu 113 işletmenin maliyeti 98 Milyon TL´dir. 2015-2016 yılı zirve zamanı oldu. Bu dönem içerisinde bilindiği gibi biz makine desteğini de başlattık. Bu destekle 50 bine yakın makine alınmıştır.? dedi.