Yavru alabalık üretim tesisine ziyaret

Türkiye'nin en yüksek rakımlı illerinden olan Erzurum'daki baraj ve göletlerde üretilen alabalıklar, tat ve aromasıyla Karadeniz illerindeki tüketiciler tarafından tercih ediliyor.

Tarih: 23.09.2021 19:30
Yavru alabalık üretim tesisine ziyaret

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çakal, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kılıç, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcıları, İlçe Müdürü ve ilgili paydaşların katılımı ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne ait Pasinler bölgesindeki yavru alabalık üretim tesisi ziyaret edildi.

TAT VE AROMASIYLA TERCİH EDİLİYOR

Türkiye'nin en yüksek rakımlı illerinden olan Erzurum'daki baraj ve göletlerde üretilen alabalıklar, tat ve aromasıyla Karadeniz illerindeki tüketiciler tarafından tercih ediliyor. Sahile uzaklığı 320 kilometre, şehir merkezi rakımı ise 2 bin metre civarında olan Erzurum`dan doğarak Doğu Anadolu`nun topraklarını sulayan Karasu, Aras ve Çoruh nehirleri üzerine yapılan baraj ve göletler, toprağa can, ülkeye enerji vermesinin yanında su ürünlerine yönelik katkısıyla da dikkati çekiyor. Rakımı nedeniyle serin bir havaya sahip Erzurum, yazın dahi 18 dereceyi geçmeyen su sıcaklığı yönüyle kenti balık üretiminde ülkede öne çıkarıyor.

YAVRU ALABALIK ÜRETİM TESİSİ ZİYARET EDİLDİ

Balık üretimi açısından önemli olan bu avantajın değerlendirildiği Erzurum`da, hem barajlarda hem de kara havuzlarında önemli oranda alabalık üretiliyor. Bu üretim yerlerinden birisi de Pasinler ilçesinde bulunan alabalık tesisleri. Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çakal, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kılıç, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcıları, İlçe Müdürü ve ilgili paydaşların katılımı ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne ait Pasinler bölgesindeki yavru alabalık üretim tesisi ziyaret edildi. Heyet, tesisi sorumlularından balık üretim sayıları ve üretim konularında bilgiler aldılar.