YAYA GEÇİDİ ÇİZGİLERİ SİLİNMİŞ TAŞLARI KIRIK DÖKÜK

Şehir merkezinde muhtelif yerlerde bulunan yaya geçidi çizgilerinin silinmiş olması vatandaşları endişelendiriyor.

Tarih: 16.04.2024 12:47
YAYA GEÇİDİ ÇİZGİLERİ SİLİNMİŞ TAŞLARI KIRIK DÖKÜK

erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

 Vatandaşlar yetkililerden bu alanlardaki çizgilerin boyanarak yenilenmesini talep ediyor.  Yaya geçidinin çizgilerinin olmaması, görenleri hayrete düşürüyor. 

Yaya geçitlerindeki çizgilerin silinmiş olmasının sürücülerin görüş mesafesini de sınırlayabileceğini ifade eden vatandaşlar, yaya geçidi çizgileri silindiğini taşlarının kırılma noktasına geldiğini söylediler.

Vatandaşlar,” “Akıllı oldukları için bu çizgileri çizmişler. Vatandaşı düşünen yok. Sadece şekil olsun diye bunları çizmişler. Yaya geçidi başka yerde çizgileri başka yerde. Çizgileri arabaların ışıkta durduğu yerlere çizmişler. Yayaların geçtiği yerde çizgi yok. Geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanlığı bir kampanya başlatarak trafikte yaya önceliğine dikkat çekti. Ancak ilimizin en işlek caddeleri başta olmak üzere, bazı cadde ve kavşaklarda yaya geçidi çizgileri silinme noktasına gelmiş durumda. Çizgilerin bu denli silinmiş olması biz yayalar kadar sürücüleri de olumsuz etkileyebilir, onların görüş mesafelerini sınırlandırabilir. Bu geçitlerin boyanmasını, kırmızıçizgilerin de çekilmesini talep ediyoruz. Bu sadece bizim sorunumuz değil yüzlerce insanın ortak sorunudur. Aklıselim düşünen herkes bu sorunun giderek büyüdüğünü görüyor. Trafik sadece araçlar için değil, yayalar için de vardır. Yarın bir gün bu yolda bir kişi can verirse bunun vebalini nasıl ödeyecek. Lütfen çağrımızı duyun. Bizlere kulak verin. Bir can yanmadan önce bu alanda yaya çizgilerinin çizilmesini bekliyoruz. Ayrıca çizgiler olmadığı için araçlar da yaya geçitlerine park ediyor. Bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini istiyoruz. Bu duruma müdahale edilmezse, günden güne artan araç ve insan sayısı nedeniyle bir süre sonra içinden çıkılmaz bir hal alacak.