YAZ KUR’AN KURSLARI 3 TEMMUZ TARİHİNDE BAŞLAYACAK

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte, Erzurum Müftülüğü tarafından açılan Yaz Kur’an Kursları 3 Temmuz tarihi itibarıyla başlayacak.

Tarih: 28.06.2023 15:27
YAZ KUR’AN KURSLARI 3 TEMMUZ TARİHİNDE BAŞLAYACAK

www.erzurumgunebakis.com/ Berivan POLAT

Okulların tatile girmesi ile beraber her yıl olduğu gibi bu yılda yaz Kuran Kurslarını başlatacaklarını ifade eden Erzurum İl Müftüsü Rüstem Can, çocuklara Kuran’ı Kerimi öğretmeyi namazı, camiyi, camiinin adabını ve fonksiyonları onlara öğretmek ve kazandırmak istediklerini söyledi.

Can,” Okulların tatile girmesi ile beraber her yıl olduğu gibi bu yılda yaz Kuran Kurslarımızı başlatıyoruz. Kurslarımızda mevcut görevlilerimiz, camii imamlarımız, müezzinlerimiz ve Kuran Kursu öğreticilerimizle yaz kurslarımızı devam ettireceğiz. Ancak yaz kurslarımızdaki öğrenci mevcudumuz ciddi manada artıyor. Yaz kurslarında hedeflediğimiz şey; birincisi Kuran’ı Kerimimizi öğretmek, ikincisi ibadetlerin doğru şekilde yapılması ile ilgili bilgiler vermek, üçüncü olarak da milli ve manevi değerlerimizi gençliğimize kazandırmaktır. Diyanet işleri Başkanlığımız yaz kurslarını camilerle birleştiriyor. Bunun sebebi, çocuklar camilerdeki manevi havayı solusunlar diye. Kız çocukları dâhil olmak üzere hiç olmazsa günde bir vakit namazı camilerde kılmalarını arzu ediyoruz. Bu bizim hedeflerimiz arasındadır. Çocuklarımıza Kuran’ı Kerimi öğrettiğimiz gibi namazı, camiyi, camiinin adabını ve fonksiyonları onlara öğretmek ve kazandırmak istiyoruz. Bu kurslarda birlik, beraberlik ruhu kardeşlik ahlakı, toplumda birlikte yaşadığımız edep ve gaye, kurallar gibi hususlarda dikkatimizi çeken önemli şeylerdir. Yaz kurslarının şu açıdan önemi çok büyük, bu gün toplumumuzdaki vatandaşlarımızın bir kısmının dini eğitimlerini sadece yaz kurslarında aldıklarını görüyoruz. Zaman Zaman yaptığımız konuşmalarda dini eğitimlerin alınabilecek yer olarak camilerdeki yaz kurslarını göstermekte. Yaz kurslarının dışında başka hiçbir mekânda kendilerine özel olarak bir kurs verilmemiş. Onun için yaz kurslarını bu açıdan biz çok önemsiyoruz. Kur’an öğretimi, hem öğrenen, hem de öğrenen için ayrı ayrı fazilet kaynağıdır. İlk Kur’an öğretmeni Sevgili Peygamberimiz ve onun öğrencileri de eşsiz ashabı ikramdır. Peygamberimiz bir hadisinde şöyle buyurmuştur: ‘Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir’ Böyle bir yüce kitabı çocuklarımıza öğretmek, biz anne ve babaların üzerine düşen önemli görevlerden birisidir. Onun için çocuklarımızı Yaz Kur’an Kurslarına el birliği içerisinde göndererek, o aydınlık yolda yürümelerini sağlayalım. Şimdiden yavrularımıza Allah’tan zihin açıklığı ihsan etmesini niyaz ediyor, başarılar diliyorum.”