Yaz Kur'an Kursları dolu dizgin ilerliyor

'Mahremiyet Bilinci ve Çevre Ahlakı' seminerlerinin de düzenlendiği Yaz Kur'an Kurslarına ilginin fazla olması sevindiriyor.

Tarih: 12.08.2022 13:40
Yaz Kur

Sinan AYDIN

Erzurum İl Müftülüğü, Yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik 'Mahremiyet Bilinci ve Çevre Ahlakı' seminerleri düzenliyor. Bu arada Yaz Kur’an kurslarına ilginin fazla olması, hem aileleri hem de hocaları sevindiriyor.

BİRÇOK AMAÇ VAR

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde her yıl milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere temel dini bilgiler, İslam inanç esasları, ibadet, ahlaki değerler ve Hz. Peygamberin (s.a.v.) örnek hayatından davranışlar öğretilerek, çocukların dini ve ahlaki gelişimlerini şekillendirmelerine rehberlik yapılırken, diğer yandan program kapsamında sosyal, kültürel, sportif etkinliklerle de sorumluluk, fedakarlık, yardımlaşma, vatan, millet, bayrak, şehitlik gibi milli ve manevi değerlerin kazandırılması amaçlanıyor. 

İLGİ OLDUKÇA FAZLA

Gerçekleştirilen ziyaretler kapsamda, Vaiz Ethem Karabulut, Hüseyin Tetik ve Nuran Bayrak tarafından,Yaz Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrencilerle yönelik 'Mahremiyet Bilinci ve Çevre Ahlakı' semineri verildi. Bu arada Yaz Kur'an kurslarına ilginin fazla olması, hem ailvleri hem de din görevlilerini sevindiriyor. Aileler, çocuklarının yaz aylarını sokakta boş boş girmektense Kur'an kuraslarına giderek faydalı bilgiler öğrenmesine vesile olan Müftülüğe teşekkür ettiler.