YAZ MEVSİMİ GELDİ TAVUK SATIŞI ARTIŞ YAŞANDI

Yaz mevsimin gelmesiyle tavuk satışlarında artış yaşandı. Vatandaşlar özelikle tavuk ürünlerini bulmakta güçlük çektiler.

Tarih: 25.04.2024 13:20
YAZ MEVSİMİ GELDİ TAVUK SATIŞI ARTIŞ YAŞANDI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Havaların ısınmasıyla beraber mangalcılar tavukçulara akın ederken tavuk satışı yapan Mehmet Aksel, pikniklerde en çok tavuk eti tüketildiğini söyledi. 

Aksel,”  Tabi kaliteli tavuk çok önemli. Güvenilir yerden alınması gerekiyor. Yaz sezonu geldiği içi tavuk fiyatları düşük olduğundan dolayı vatandaş ister istemez tavuğa yöneliyor.   Pikniklerde en çok tavuk eti tüketiliyor. Bu nedenle tezgâhlarımızda piknik sezonunda tavuk etine daha çok yer veriyoruz. Vatandaşlar da mangallık tavuk etine büyük ilgi gösteriyor.   Beyaz et firmaları yaz sezonunu fırsata çevirmişler. Kırmızı et fiyatları altı aydır aynı fiyatta ve hiç yükseliş yoktur ama bunu yükseliş olarak görülüyorlarsa görmesinler ve vatandaşları yanıltmasınlar. Yem fiyatları sabittir. Kırmızı et fiyatları sabit olurken tavuk etin yükselişinde bir sıkıntı varsa tavuk ve piliç firmalarının yanlış bir politika izledikleri veya fırsat gördükleri bir iş oldukları bilmeleri gerekir. Erzurum’da piknikçiler tarafından genellikle talep edilen mangallık ürünlerin başında kanat ve pirzola geliyor. Pek az insan pikniklerde kırmızı et tüketiyor. Yaz sezonu kadar olmasa da, mangallık ürünlerin satışı Ekim ortasına kadar ilgi görmeye devam eder. Bizde müşterilerimize mangallık her türlü malzemeyi tedarik ederek evinden eli boş çıksalar bile bizde her şeyi bula bilirler. Tekrardan mangal sezonunun açılmasıyla tavuğa  ve ete olan talepten dolayı fiyatlar her sene bu dönemlerde artıyor.”