Yazarlar yine, yeniden öğrencilerle buluşacak

Geçtiğimiz yıldan beri devam eden ?Yazarlar Öğrencilerle Buluşuyor Projesi? bu yıl okulların açılması ile yeniden başladı. Proje kapsamında bu yıl 60´ın üzerinde yazar öğrencilerle bir araya gelecek. Ayrıca 70 bine yakın kitap, ücretsiz olarak öğrencilere

Tarih: 01.01.0001 00:00
Yazarlar yine, yeniden  öğrencilerle buluşacak

 

Nesrin Çetinkaya

Geçen yıl ?Yazarlar Öğrencilerle Buluşuyor Projesi? kapsamında 240 bin TL´lik bütçenin 160 bin TL´lik kısmını dolu dolu geçirdiklerinin kaydını düşen İl Kültür turizm Müdürü Cemal Almaz, bu yıl okulların açılması ile birlikte projeye kaldıkları yerden devam ettiklerini belirtti. Şuanda da 80 bin TL´lik bir bütçe ile yola devam ettiklerini söyleyen Almaz, 20-25 bin kitap daha dağıtabilecek güçte olduklarına değindi. Bu dönem yaklaşık 60´ın üzerinde yazar getireceklerini vurgulayan Almaz, Aralık ayına kadar hem bütçelerini dolduracaklarını, hem de koydukları 80 bin kitap hedefini yakalayacaklarını dile getirdi.

?GEÇEN YIL 40 BİN KİTAP DAĞITTIK?

Projeye bu yıl okulların açılması ile birlikte kaldıkları yerden devam ettiklerini söyleyen Almaz, ?Geçen yıldan beri devam eden yazarlar öğrencilerle buluşuyor projemiz vardı, DAP idaremizle beraber yürüttüğümüz. Geçen yıl 240 bin TL´lik bu projenin 160 bin TL´lik kısmını dolu dolu geçirdik. Şöyle ki; her ay en az 4 yazar getirdik, bu 4 yazarın her birisini birinci gün iki ilçe, ikinci gün il merkezinde ki okullara getirdik ve her yazarın en az Bin kitabını öğrencilerimize ücretsiz dağıttık. Geçen yıl öğrenim sezonu bitinceye kadar 40´ın üzerinde yazar getirdik. Bunlardan bir kısmı da Erzurum´da yaşayan yerel yazarlarımızdandı. Yaklaşık 40 bine yakın kitap dağıttık ve bu küçük çaplı bir kütüphane demektir, neredeyse 3 ilçe kütüphanesi kadar kitabı tamamen ücretsiz dağıttık. Bunun yanında öğrencilerimiz yazarlarımız ile bizatihi muhabbet etme şansını elde ettiler, birlikte paylaşımlarda bulundular. Çok hoş söyleşiler oldu? dedi.

?ARALIK´A KADAR HEM BÜTÇEMİZİ DOLDURACAĞIZ, HEM DE KİTAP HEDEFİMİZİ YAKALAYACAĞIZ?

Proje kapsamında yaklaşık 80 bin ücretsiz kitap dağıtımını hedeflediklerini kaydeden Almaz, ?Haziran ayında bitirdiğimiz bu program okulların açılmasıyla Eylül sonu itibari ile yeniden başladı, şuanda 2 yazarımız ile başladık. Dün yazarlarımız iki özel okuldaydılar. Okul ayırt etmeden tüm okullarımızı gezmekteyiz. Okullarımız hazır ise bizde okul ayrımı yapmadan, hatta bazı okullarımıza ikinci ziyaretlerimizi düzenlemekteyiz. İlçe ayrı yapmaksızın tüm ilçelerimize gittik. Çokta muazzam iler ortaya çıkardık, şuanda da 80 bin TL´lik bir bütçemiz var onunla yola kaldığımız yerden devam ediyoruz.  Aşağı yukarı 20-25 bin kitap daha dağıtabilecek güçteyiz. 80 bin civarında bir kitap dağıtımı hedefi koymuştum ben, tabi birim fiyatlarını da dikkate almak kaydıyla 70 bine ulaşacağız. Böylelikle bizim de hedefimiz hemen hemen küçük bir yanılmayla tutmuş olacak. Şuan görünüyor ki yaklaşık 60´ın üzerinde yazar getireceğiz. Her hafta programlarımız yenilecek. Aralık ayına kadar hem bütçemizi dolduracağız hem de kitap hedefimiz de yakalayacağız? ifadelerine yer verdi.