Yazıcı, göreve hızlı başladı! “Denetimli Serbestlik Personelleri” gündem oldu!

Geçtiğimiz ay SAVDES-SEN (Savunma Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası) İl Temsilciliğine atanan Mucip Yazıcı görevine hızlı başladı.

Tarih: 16.02.2024 20:46
Yazıcı, göreve hızlı başladı! “Denetimli Serbestlik Personelleri” gündem oldu!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Yazıcı, göreve geldikten sonra kamu, kurum ve kuruluşlarındaki memurları zaman ziyaret ederek söyleşi gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Sorunları yerinde tespit edip, il bazında raporları Genel Merkeze aktardıklarını dile getiren Yazıcı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Özellikle Genel Başkanımız Tuncay Cengiz tarafından sorunlar yetkili mercilere iletiliyor. SAVDES-SEN olarak en alt temsilcimizden, Genel Başkanımıza kadar amacımız nerede bir memur varsa, nerede bir sorun varsa çözüme kavuşturmak için sorunları yerinde tespit ederek ilgili birimlere bildirmektir.”

DENETİMLİ SERBESTLİK PERSONELLERİ DERT KÜPÜ

Yazıcı önemli bir konuya da parmak bastı. Türkiye genelinde sayıları çok fazla olduğunu ve İnfaz Koruma Memuru kadrosunda yer almalarına rağmen Denetimli Serbestlik Personellerinin, İnfaz Koruma Memurlarının haklarına sahip olmadıklarını söyledi.

SAVDES-SEN Erzurum İl Temsilcisi Mucip Yazıcı açıklamasının devamında şu cümlelere yer verdi: “Daha önce sendika üyesi olmalarına rağmen geçtiğimiz yıllarda sendika ya üye olamazlar genelgesiyle üyelikleri ellerinden alınan ve üye olamayan Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüklerinde çalışan personeller arafta kaldıklarını söyleyerek sıkıntılarını dile getirdiler. Kadroları İKM (İnfaz Koruma Memuru) olmasına rağmen ne Ceza evinde çalışan İKM haklarından faydalanamıyorlar, ne de kendilerine özgü ve hak ve kuralları var. Tam arafta olduklarını belirterek dert küpü olduklarını söylüyorlar. Yetkililerden bir an önce sorunlarının çözüme kavuşmasını istiyorlar. 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi tüm siyasilerden özellikle hükümetten yardım bekliyorlar.”

DENETİMLİ SERBESTLİK PERSONELLERİNİN İSTEKLERİ:

1- Yemek yardımı: Cezaevinde çalışan personellere yemek yardımı varken onlar yemeklerini kendiler ödüyor ve yemek yardımı alamıyorlar. 

2- Sendika üyeliği: Memurlar sendika ücreti alırken, onlar alamıyor ve sendika üyesi olamıyorlar.

3- Giyim Yardımı: Cezaevi personeli yıllık bot, mont, gömlek vs giyim yardımı adı altında yardım almalarına rağmen onlar alamıyorlar. 

4- Müdürlük Sınavına Giderken Ulaşım Ve Barınma Yardımı: Adliye personelleri müdürlük sınavına gidecekleri zaman yol, ulaşım ve barınma yardımı alırken, onlar meslekte yükselme sınavlarına girdiklerinde ceplerinden ödüyorlar.

5- Yıpranma Payı: Cezaevi personelleri yıpranma payı varken onlar bundan yararlanamıyor.

6- Lojman hakkı: Cezaevi personellerinin lojman hakkı varken onların lojman hakkı yoktur. 

Bu haklardan kendileri de faydalanmak istiyorlar.