Yazlık ayakkabılara aman dikkat!

Ayakkabı Mağazası Müdürü Serhat Kaplan, yazlık ayakkabıların piyasada en çok taklit ürünlerine sahip kategoride olduğuna dikkat çekti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Yazlık ayakkabılara aman dikkat!

Günebakış/Muhammed cOŞKUN

Yaz mevsimine doğru havaların ısınmasıyla vatandaşın yazlık ayakkabı alış-verişlerine başladığını belirten Ayakkabı Mağazası Müdürü Serhat Kaplan, dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Piyasadaki tehlikeyi işaret eden Kaplan, ?Cepteki parayı korumaya çalışırken, hayatınızı zorlaştırmayın? dedi.

Kaplan,? Ayakkabılar ayaklarımızın konforu ve dengesini sağlayıp yürümemizi kolaylaştırdığı için doğru seçim çok önemlidir. Ayakkabılar sokağa çıktığınızda doğal şartlardan ayağınızı korur. Ayakkabılar ayaklarınızı olumsuz şartlardan koruyarak yürüyüş güvenliğinizi sağlar. Bu gün maalesef görüyoruz ki insanlar hala fiyatlara bakıyorlar. Kendilerince haklılar ama uzun vadede düşünmeme söz konusu. İlk önce kalitesi düşük, yani çakma marka ayakkabıların ömrü kısa olur cebe daha çok zarar verir. Bunun yanında daha sağlıksızdır, ayakları korumaya yönelik bir anlayışı yoktur. Yine sizin rahatınızı düşünmezler.? diye konuştu.

BİLİNÇLİ OLUN!

Alış-verişlerde bilinçli olunması noktasına vurgu yapan Kaplan, ?Ayakkabıda yüksek kalite, ergonomi, sağlamlık önemlidir. Bunun için dikkat edilmesi gerekenler ayakkabının alt tabanı, ayakkabının orta tabanı ve iç tabanıdır. Tabanlıklarında alt yere tutunan kısımdır. Mevsim koşullarına uygun olması, dayanıklı olması çok önemlidir. Tabi bunların yanında sağlıklı olması en önemli husustur. Eğer gereken koşullara dikkat edilirse inanın verdiğiniz parayı düşünmeyeceksiniz. Bu gün maalesef bilinçli müşteri yeterince yok. Rengi güzel, ayağıma oluyor, elbisemle uyumlu diyor alıyor. Ancak diğer ve önemli özelliklere hiç bakan olmuyor. ? ifadelerini kullandı.