YEĞEN AĞA İŞ MERKEZİNDEKİ ESNAF SIKINTILAR YAŞIYOR

Erzurum’un Mahallebaşı semtindeki Yeğen Ağa iş merkezindeki konfeksiyon tezgahları işsizlik nedeniyle tek tek boşaltılıyor.

Tarih: 10.09.2023 17:05
YEĞEN AĞA İŞ MERKEZİNDEKİ ESNAF SIKINTILAR YAŞIYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Erzurum’da imalat sektörü bittiğini ifade eden   Erzurum Konfeksiyoncular ve İmalatçılar Odası Başkanı Fuat Yılmaz, imalat sektörünün her geçen gün eriyerek yok olduğunu söyledi.

Yılmaz,” Erzurum’da imalat sektörü bittiğini ifade edebilirim.  bu sebepten dolayı devletin bize teşvik vermesini istiyoruz. Sektörümüz her geçen gün eriyerek yok oluyor. Bizim kendi yetiştirdiğimiz elemanlar bu işi bırakıp angarya işlere başlamak zorunda kaldı. Hükümet imalatçı esnafın toparlanarak ayağa kalkmasını istiyorsa, işe borçlarından başlamalıdır. Esnafın bu borçlarını ödemesine ve rahatlamasına imkan sunan düzenlemeler yapılmalıdır. İmalatçılar olarak önemli sorunlarımız var. Erzurum’da durum her geçen gün kötüye gidiyor. İmalatçı sektör dükkân kapatıyorsa; çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor demektir. Esnafımız prim borcunu bile ödeyemez hale gelmiştir, desteğe ve yardıma muhtaç durumda bırakılmıştır. Bankalar, borçlu olan esnafa kredi vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu durumda esnaf nasıl kalkınacak, nasıl gelişecek, kimse bilmiyor. İmalatçı esnafın silinmesi demek, başka sektörlerin de silinmesi demektir. Hükümetin, büyük sermaye sahipleri karşısında küçük esnafı ve imalatçıları koruma altına alacak düzenlemeler yapmasını istiyoruz. Artık çırak alıp yetiştiremez duruma geldik. Bu mesleğin yok olmaması makinaların yeniden çalışması için teşvik kredilerine ihtiyacımız var. Bizim yok olmamızdaki asıl sebep büyük firmalar. Büyük firmalar piyasaya girince küçük esnaf yok olma noktasına geldi. Yeğen Ağa iş merkezi tamamen bitmiş durumda, şu an burada esnaf yok. Yeğen Ağa iş merkezi İlk açıldığı zamanlar 360 dükkan çalışır haldeydi. Şimdi ise 6 dükkân çalışıyor. Gül Ahmet ve Mahalle başının olduğu kesim imalat açısından bitmiş durumda biz buraların yeniden canlandırılmasını talep ediyoruz.”