YENİ ARAÇ ALMA LÜKSÜMÜZ YOK

Erzurum Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanlığı şehir içi ulaşım seferlerini yapan otobüs araçlarını yenileme olmayacak.

Tarih: 19.09.2023 19:45 Güncelleme: 19.09.2023 19:47
YENİ ARAÇ ALMA LÜKSÜMÜZ YOK

www.erzurumgunebakis.com/   İhsan Kumru     

Dünyada ve Türkiye’de yaşanan ekonomik krizden dolayı Erzurum Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Hamza Özkan,” Yeni araç alma lüksümüz yoktur.” Dedi.

Özkan,” Şuanda Erzurum içinde şehir içi ulaşım seferlerini yapan araçlarımız süresi 15 yıl olduğu için yılları dolmadığı için yenileme olmayacak. Türkiye ve Dünyada yaşanan ekonomik krizden dolayı yeni araç alma şansımız ve lüksümüz yoktur. Bugün yeni araç almak için en düşük aracın fiyatı 3 Milyon TL bizimde böyle bir kazancımız olmadığından dolayı ve yine banka kredi faizleri yüksek olmasından araçlarımızı yenilme yapamıyoruz. Kış mevsiminde öğrenci sayesinde ayakta duruyoruz.   Bu yetmezmiş gibi akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlarla tamamen perişan hale geldik. Kış mevsimindeki akaryakıt tüketimiyle yaz mevsimindeki tüketim aynı olmuyor. Ulaşım araçları kışın iklim şartları yüzünden çok daha fazla yakıt tüketiyor.   Bu sektörden insanlar ekmek yiyor, kazanılan para da, doğrudan harcamalara gidiyor. Bu şartlarda bir ay bile dayanacak gücümüz yok.”

Akaryakıtta gelen zamlar Özel Halk Otobüs araç sahiplerini etkiledi 

Yaz mevsiminde okulların tatil olmasında ötürü yolcu sayılarında durgunluk yaşadıklarını belirten Erzurum Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Hamza Özkan, yaz tatili nedeniyle yolcu yoğunluğunun neredeyse yarı yarıya düştüğünü dile getirdi.

Özkan,” Yaz mevsiminde üniversite öğrencisinin şehrimizden ayrılmasından ötürü işlerimizde büyük ölçüde düşüş yaşadık. Derneğimize bağlı olarak faaliyet gösteren 139 aracımız bulunuyor. Bunlardan birçok aracımız, iş olmamasından dolayı çalışmadı. Çalışan araçlarımız da, çoğu zaman boş sefer atıyordu yaz ayında yolcu sayısının düşmesi bizleri de çok kötü etkiledi. Yakıt giderini bile karşılayamaz hale gelmiş durumdayız.  Geçen zaman içerisinde ülkemizde de ekonomik dalgalanmalar yaşanıyor. Dövizdeki hareketler her şeye yansıdığı gibi önce akaryakıta sonra yedek parçaya yansıdı. Durum böyle olunca,  buda bizi etkiliyor.”