“YENİ OTOBÜSLERİ MEZARA MI GÖTÜRECEKLER”

Erzurumlular halk otobüslerinin halini beğenmiyor.

Tarih: 05.09.2023 19:16 Güncelleme: 05.09.2023 19:20
“YENİ OTOBÜSLERİ MEZARA MI GÖTÜRECEKLER”

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş

Bindikleri otobüslerin çoğunun koltuklarının kırık dökük olduğunu ifade eden vatandaşlar, “15 TL para verip kırık koltuklarda oturuyoruz” ifadelerini kullandılar. 

Özellikle otobüslerin en arkalarında ki koltukların hiçbir işe yaramadığını söyleyen vatandaşlar, “yeni otobüsleri mezara mı götürecekler?” diyerek tepkilerini ortaya koydular. 

Ahmet Lütfioğlu, “Otobüslerin hepsi değil ancak bazıları gerçekten kırık dökük halde. Şoförlerin kendi oturdukları koltuklar rahat olduğundan bizim arkada ne gibi zorluklar çektiğimizi bilmiyorlar. Lastiğin üzerinde ki koltuklar o kadar sallanıyor ki kısa mesafeli yolculuklarda bile bazen mide bulantısı oluyor. Yani belediyemizin her bu işe de el atması gerekiyor.”

İkram Eder, “Bu olayı tüm otobüsler olarak genellememiz yanlış olur. Ancak bazı otobüsler de bu söylediğiniz şey var. Arka koltuklar da özellikle oturulmuyor. Şoförler arabalarının bakımlarını yaptırıyor tamam ancak biraz da yolcuları düşünüp bakım yaptırmaları gerekiyor. Bazı otobüsler de tutacaklar çok az ve ön kapıdan binişlerde tutacak bir yer yok. Bu bizim için sorun olmayabilir ancak yaşlı vatandaşlar için problem olabilir. Tabi söylediğim gibi bu sadece bazı otobüsler için geçerli, sadece gördüğümü söylüyorum.”

Yılmaz Kartal, “Ben ulaşımın orada oturuyorum. Orada çok fazla yeni otobüs var. Sorduğumuz zaman da onlar arızalı diyorlardı. Ama bakıyorum ki yep yeni daha kapısı açılmamış araçlar var. Bunları mezara mı götürecekler anlamıyorum. Otobüsler gerçekten artık eskidi, siz de görüyorsunuz. Tutacak yerleri kırık, bazı koltukları kırık. Yeni otobüsleri seçimler de çıkarıp gelin arabası gibi süsleyip göstermeyi bildikleri gibi vatandaşın hizmetine sunmayı da bilmeleri lazım.”