YENİ YILIN İLK ZAMMI YEMEK FİYATLARINA GELDİ.

Gıda ürünleri başta olmak üzere elektrik su doğalgaz gibi birçok kalemde yaşanan fiyat artışı Erzurum Lokantacılar Esnaf Odası’nı yeni tarife belirlemeye mecbur etti.

Tarih: 01.01.2024 23:44 Güncelleme: 02.01.2024 16:31
YENİ YILIN İLK ZAMMI YEMEK FİYATLARINA GELDİ.

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Yemek fiyatlarına yüzde 100’ün üzerinde zam yaptıklarını ifade eden Erzurum Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar, bir yıldan beri yemek fiyatlarına zam yapmadıklarını söyledi.

Pınar,” Yemek fiyatları zam geldi daha öncesi et döner 160 TL’ye satılıyordu şimdi 200TL oldu diğer yemek fiyatlarına da zamlandı. Yemek fiyatlarına zam yapmamızın sebebi artan maliyetlerden dolayı böyle bir karar almak zorunda kaldık.  Kendim de bir lokantacı esnafı olarak sorunlarımız ve girdiğimiz maliyet had safhada. Bu kiradan başlıyor, elektrik doğalgazla devam ediyor ve bizim kullandığımız hammaddelerin hepsine yüzde 300 – 500 zam geldi. Bu zamlar gelince, esnaf da zam yapmak zorunda kalıyor. Esnaf zam yapınca da müşteri sayıları düşüyor. Yemek için gittiğimiz, masa boşalsın diye sıra beklediğimiz lokantalar, şu sıralar müşteri bekler hale geldi.  Sonra yine asgari ücrete zam geldi. Vergilerin de artmasıyla beraber yeni tarifemizi çıkardık ama bu tarifemizi de artık kurtarmıyor. Her gün ete zam geliyor, her gün margarine, Ayçiçek yağına zam geliyor. Kıymaya zam geliyor, sebzeye zam geliyor.  Yine et aynı şekilde karkas et. Lokantalarımızda sıkıntıda. Aldığımız zamlar günü kurtarır hale gelmiştir. Yani günü kurtarıyor lokantacı esnafımız.  Artan maliyetler zam yapmamıza neden oldu. Sizin de bildiğiniz gibi artan hayat pahalılığı yüzünden bizde yemeklerimize zam yapmak zorunda kaldık. Eskiden bazı şeyler ucuzdu. Bazı ürünler ucuzdu şimdi ucuz ürün yok. Yine her şey zamlı. Bizde buna istinaden ete, elektriğe, sebzeye doğal gaza gelen zamlar maliyetleri artırınca bizler de yemeklere zam yapmak zorunda kaldık. Erzurum’daki tüm lokantacılar çok zor durumda kaldı.”