Yeniden güçlü olmak için ?EVET´

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ?200-250 yıl önce biz bu dünyada oyun kuran ve bozan bir ülkeydik. Öyle bir miras bırakılmıştı bize. Fakat bu yüzyılın başında bu özelliğimizi kaybettik.? dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Yeniden güçlü olmak için ?EVET´

Günebakış/Muhammed cOŞKUN

Doğu Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitim Federasyonu(DASKEF) Cumhurbaşkanlığı Sistemi Programı düzenledi. Programa Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Yılmaz, Doğu Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitim Federasyonu Başkanı Alparslan Dumlu, Palandöken ve Yakutiye İlçe Milli Eğitim müdürleri ile federasyon personelleri katıldı.

Programda konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ?Bildiğiniz gibi, lise kitaplarından bunu okuduk, tarih öğretmenlerimiz yana yakıla anlattı; 200-250 yıl önce biz bu dünyada oyun kuran ve bozan bir ülkeydik. Öyle bir miras bırakılmıştı bize. Fakat bu yüzyılın başında bu özelliğimizi kaybettik. Sömürgeci devletler bize gerici bir sistem dayattılar. Bu geri sistemi şu romanla anlatmak isterim. Arnavutluk´ta yaşamış İsmail Kadere´nin Ölü Ordunun Generali diye bir kitabı var. O kitapta şöyle bir şey anlatılıyor, 2´inci Dünya Savaşı´nda İtalyanlar Arnavutluk´u işgal ediyor. İki tarafta bu işgal sürecinde çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Arnavutlar büyük bir direnişler İtalyanları oradan çıkarıyor. Savaş bittikten 20 yıl sonra İtalyanlar kayıplarını Arnavutluk´tan geri getirmek için bir heyet oluşturuyorlar bir generalin liderliğinde. General gitmeden önce, bir liste tutuluyor ve kendisine veriliyor, kim ölmüş, kimin yakını, kiminin kocası diye. General Arnavutluk´ta büyük bir hangar kiralıyor. Gidip toplu mezarlarda kazılar yapıyor. Kazılarda çıkan iskeletlerin, kiminin başı yoık, kiminin ayağı yok, kiminin kolları yok. Bu cesetleri getirip hangarda hepsini diziyor, sonra bunları bir torba içerisine, birin başı öbürüne, diğerinin bacağı başkasına diyerek kendine bir ceset torbası oluşturuyor. Şuanda Türkiye´nin yönetim şekli bu hale getirildi bu yüzyılın başından itibaren. Baş başka tarafa çekiyor, ayak başka tarafa. Çünkü başka taraflardan. Böyle yönetilemez ülke haline getirildik. Bakın yüzyıldır hükümet kaosları ve gerilimleri yaşıyoruz. Bu sistemle yaşanan bu sıkıntıları ve sıkıntılardan oluşan kaoslardan kurtulmuş olacağız.? diye konuştu.

DASKEF Başkanı Dumlu ise şöyle konuştu, ?Doğu Anadolu Bölgesinde 270´e yakın sürücü kursumuz. 3 bine yakın eğitimcimizle bir aile olarak faaliyet gösteren federasyonuz. Türkiye genelinde de yaklaşık 3 bin 500 kurum ve 50 bin civarında çalışanımızla büyük çaplı bir kuruluşuz. Biz bu ülkenin parçalarından bir tanesiyiz. Ülkemizi büyük bir aile olarak görüyoruz. Biz de bu ailenin küçük bir çocuğuz, zaman zaman haylazlık edebiliyoruz. Belki derslerine çok bağlı olan çocuklar değiliz. Bizlerin zaman zaman haylazlıklarımız, tembelliklerimiz, hatalarımız, yanlışlıklarımız olabiliyor. Ama biz bu büyük ailenin vatanını, devletini, milletini seven ve aşık olan fertleriyiz. Şuanda başımıza musallat olmuş bela daha evvelden sektörümüzün başına devalarca tebelleş oldu. Okullara girdiler, dershanelere girdiler ama çok şükür sektörümüze giremediler. Ekmeğimize, aşımıza, işimize devalarca göz diktiler, yedirmedik, yedirmeyeceğiz. 15 Temmuz hadiseleri başımıza geldiği zaman, gökten tepemize bombalar bırakıldığı zaman, bizim sektörümüz ta Ağrı´dan İzmir´e kadar, Sinop´tan Mersin´e kadar hep beraber ilk sokağa dökülenlerdendik. Her ilimizde personelimizle biz o günlerde sokaklardaydık. Taki Reisi Cumhurumuz evlerinize gidin diyene kadar. Hepimiz canımızı bu ülke için vermeye hazırız.?